Madonna s svojo prvo knjigo. Foto: epa
Madonna s svojo prvo knjigo. Foto: epa
Knjigo je ilustriral Rui Paes.

Knjiga, ki so jo uradno začeli prodajati 7. junija, pripoveduje o najbogatejšem človeku na svetu, ki nenadoma izgubi vse, kar ima, pridobi pa prijatelja. Gre za Madonnino peto otroško knjigo (dela je izdala v manj kot dveh letih), namenjena pa je mladim bralcem od šestega leta. Delo je ilustriral portugalski umetnik Rui Paes, na predstavitvi knjige v New Yorku pa je Madonna Lotsa de Casha prebrala skupini osnovnošolcev.

Vsak lahko preseže sebičnost
V knjigi Lotsa de Casha je Madonna v sodobno preobleko zavila modrost, da denar še ne prinaša sreče, sama avtorica pa jo je označila za zgodbo, ki zatrjuje, da se vsi lahko upremo sebičnosti in naredimo nekaj dobrega, zase in za druge.

Beremo jo lahko tudi v slovenščini
Madonna je do sedaj prodala več kot dva milijona svojih del, ki so izšla v štiridesetih jezikih. Tri njena dela lahko beremo tudi v slovenskem jeziku, in sicer Angleške rožice, Jabolka gospoda Peabodyja ter delo Jakov in sedem roparjev. Edina Madonnina knjiga, poleg Lotsa de Casha, ki je še nimamo v slovenščini, je delo The Adventures of Abdi, ki je izšla lansko leto.

Njeno prvo delo Angleške rožice je izšlo kar v tridesetih jezikih in v več kot stotih državah naenkrat ter se takoj zavihtelo na vrh najbolje prodajanih knjig v ZDA in Veliki Britaniji, na Otoku je celo postala najhitreje prodajana otroška knjiga, saj so jo do božiča 2003 prodali v 165.000 izvodih.