Foto:
Foto:
Z literarnim natečajem želimo spodbuditi bralce našega portala k pisanju čim bolj kakovostnih, privlačnih in zanimivih blogov. Foto: EPA

Če smo v pregledu preteklega tedna ugotovili, da praznično vzdušje na avtorje blogov, ki sodelujejo v literarnem natečaju, ne vpliva kaj dosti, smo v pisanju tega tedna vendarle lahko zasledili tudi nekaj misli, posvečenih tej tematiki.

In kot smo že ugotovili, da se poezija in proza običajno rojevata iz bolečine, kljub praznični tematiki tudi tokrat ni bilo drugače.
"Grem jaz na podstrešje po figurice!"
"Oči, bom jaz ovčke postavila na jaslice!"
"Dajmo tega pastirčka raje sem!"
"A bomo to dali tudi na smrečico?"
"Oči, a lahko jaz dam to 'bunkico' na smrečico?"
"Lahko že prižgem lučke?"

Takšen je uvod, s katerim v svoj blog povabi jamea, ki se spominja lepih trenutkov praznovanja božiča v otroštvu. Vendar pa je opis teh toplih trenutkov le izhodišče za razmišljanje, ki ga je avtorica naslovila Božič nekoč in božič danes (od vrhunca sreče do dna depresije). V čem je smisel božiča? Kako so se tisti trenutki sreče počasi spreminjali v vse bolj napet družinski večer, pri katerem jih je sodelovalo vse manj …?


Bolj melanholično obarvan je tudi blog avtorja brane13, ki je svoj zapis objavil pod naslovom Čas. "Božič je ... čas obdarovanj ne pa ... Žalosten sem zaradi tega ... Pa vendar nekoč bom tudi jaz v miru užival božično novoletne praznike v krogu svoje družine. Nekoč, vsaj želim si, da ta nekoč res pride na vrsto ... "

Tudi tokrat v oddaji Valodrom
Nekaj več o literarnem natečaju bodo, kot to storijo vsako nedeljo, tudi tokrat povedali v radijski oddaji Valodrom - na Valu 202 se vsakič prične ob 19.30. Še vedno pa ste k pisanju vabljeni tudi sami. Če pa poezijo oziroma prozo raje prebirate, pa se lahko poglobite v vse dozdajšnje objave in ocenite svoj najljubši izdelek.

"Pa BLAGOSLOVLJEN BOŽIČ vsem ljudem na svetu," je svoj blog zaključil brane13.