Na festivalu, ki ga založba Sanje pripravlja 16. leto zapored, od leta 2010 v Brdih, se je doslej zvrstilo več kot 2.000 dogodkov. Foto: Spletna stran festivala
Na festivalu, ki ga založba Sanje pripravlja 16. leto zapored, od leta 2010 v Brdih, se je doslej zvrstilo več kot 2.000 dogodkov. Foto: Spletna stran festivala
Marko Tomaš
Pensik Marko Tomaš iz Mostarja ne prihaja prvič na festival Sanje v Medani. Foto: MMC / Miloš Ojdanić

Vila Vipolže bo drevi postala eno izmed prizorišč festivala Sanje v Medani, uvodni večer bodo zaznamovali nastopi istrskega kantavtorja Rudija Bučarja, Janija Kovačiča in zasedbe Ana Pupedan. Nastopila bosta tudi letošnja vitezinja poezije Glorjana Veber in pesnik iz Mostarja Marko Tomaš.

Mednarodna istrska legenda džeza in etnoglasbe Tamara Obrovac, prepoznavni pesniški glas Istre Milan Rakovac in pesnik Jure Vuga bodo nastopili v petek. Zbrane bosta animirala stand-up komik Boštjan Gorenc - Pižama in raper Klemen Klemen.

Natančen razpored dogodkov festivala Sanje si lahko pogledate tukaj.


Ob poeziji še versko-kabaretski spektakel
Sobota bo v Brdih zelo pestra, saj bodo gostili pesnico Anjo Golob, na sporedu bo muzikal, versko-kabaretski spektakel Odmaševanje suverenosti, ki ga pripravlja Andrej Rozman - Roza v sodelovanju s številnimi glasbenimi in igralskimi kolegi.

Izročilo Svetlane Makarovič, ki letos ne bo na festivalu, pa bodo obiskovalcem izročili Janja Majzelj, Tomaž Mihelič - Marlenna, Joži Šalej in Blaž Celarec. Koncert zasedbe Ensemble Ankaran, ki na svojevrsten način in z rockovsko energijo obuja glas Ježkovih popevk in šansonov, pa bo sklenil sobotni večer.

Beseda bo tekla tudi o staroverstvu
V Vilo Vipolže bo sklop Forum Sanje prinesel nastop patra Karla Gržana in Pavla Medveščka. Gržan bo predstavil svoje razkrivanje spektakularnih megalitskih struktur na Štajerskem, Medvešček pa bo predstavil ustno izročilo staroverstva na Posoškem, ki ga je nedavno popisal v knjigi Iz nevidne strani neba.

Festivalsko dogajanje za mlajše, ki ga organizirajo v Šmartnem, bo v soboto zaznamovala pravljična vas. Na festivalu pa bo na ogled tudi glasbeni dokumentarec Petre Seliškar Moj narobe svet.

Festival Sanje v Medani, ki od leta 2010 poteka v Brdih, se bo letos sklenil v nedeljo, 2. julija.

Gostja v studiu: Glorjana Veber
V Medano na poezijo in vino
Gostja v studiu: Glorjana Veber
V Medano na poezijo in vino