"Z redko glasbeno telepatijo in dobro naoljeno kolektivno uigranostjo člani Speak Low dokazujejo, da moč izvirnega koncepta predstavlja izvrstno izhodišče za nadaljnje raziskovanje. Tokrat se dotikajo repertoarja tako različnih glasbenih umov, kot so Brian Eno, Rickie Lee Jones, Luciano Berio in Tony Williams, vendar z neponovljivim, značilnim pristopom, ki prerojene skladbe približa tako novi generaciji poslušalcev kot tudi ljubiteljem brezčasne glasbe," so zapisali v Cankarjevem domu.

Lucio Cadotsch so v Nemčiji pred leti razglasili za džezovsko pevko leta, njen soloprvenec Speak Low iz leta 2016 pa je prejel pohvale v vseh pomembnih izdajah, vključno z angleškim Guardianom in ameriškim Downbeatom. Sodeluje s številnimi zasedbami evropske progresivne glasbe. Slovenskemu občinstvu je znana tudi kot pevka skupine Schneeweiss + Rosenrot.

V Klubu CD jo bosta spremljala saksofonist Otis Sandsjö in kontrabasist Petter Eldh, zatem pa bo trio v sredo nastopil v Novem mestu in v četrtek na Ravnah na Koroškem.

V Ljubljani je Lucia Cadotsch že gostovala leta 2017 na 58. jazzovskem festivalu.

Pevka bo v sredo nastopila tudi v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.