Dela bodo potekala do konca aprila.

Kot so sporočili iz Javnega zavoda Ljubljanski grad, sta nadomestna grajska vhoda na dvorišče v času sanacije dva – prvi z grajskega parkirišča čez most nad obrambnim jarkom in skozi Peterokotni stolp, drugi pa skozi zgornjo postajo tirne vzpenjače.

Do predvidoma 6. marca bodo posodobili tudi Virtualni grad, ki bo po pojasnilih zavoda obiskovalcem ponudil boljšo uporabniško izkušnjo, saj bodo poleg zanimivega vpogleda v zgodovino Ljubljanskega gradu in Grajskega griča deležni tudi stereoskopskega načina predvajanja in dodatnih posebnih učinkov.

Dosedanjo dvanajstminutno projekcijo si bodo lahko obiskovalci med prenovo ogledali na nadomestni lokaciji v Zgornjem lapidariju. Projekcija bo na voljo v slovenskem jeziku z angleškimi podnapisi.

Zaradi rednega posebnega pregleda med 26. februarjem in predvidoma 17. marcem ne bo obratovala tirna vzpenjača. V času remonta bo na relaciji Krekov trg–Ljubljanski grad–Krekov trg med 9.00 in 19.00 vozil avtobus. Interval voženj bo na vsake pol ure, ob koncih tedna pa na 15 minut.

Nakup enosmerne vozovnice za nadomestni avtobusni prevoz po enotni ceni 2,30 evra bo mogoč pri blagajni spodnje postaje vzpenjače in v vstopnem paviljonu na Ljubljanskem gradu. Obiskovalci pa lahko do Ljubljanskega gradu, tako kot vse dni v letu, dostopajo po kateri izmed pešpoti iz mesta, so spomnili na zavodu.

Od 26. februarja do predvidoma začetka aprila bo zaradi obnovitvenih del za obiskovalce zaprta tudi Gostilna na Gradu, katere najemnik je podjetje Jezeršek gostinstvo.

Obiskovalce prosijo za razumevanje, upoštevanje varnostnih navodil v bližini gradbišč in potrpežljivost.