Neil Young, ki velja za enega najboljših rockerskih kitaristov vseh časov, je tudi navdušen zbiratelj teh inštrumentov. Foto: AP
Neil Young, ki velja za enega najboljših rockerskih kitaristov vseh časov, je tudi navdušen zbiratelj teh inštrumentov. Foto: AP

Zadnji studijski album z omenjeno skupino, poimenovan Psychedelic Pill, je objavil leta 2012, novi pa bo izšel predvidoma še letos, navaja glasbenikov spletni arhiv.

Po poročanju portala Neil Young Archives je z novimi pesmimi že v studiu skupaj z druščino v skupini Crazy Horse ‒ kitaristom Nilsom Lofgrenom, basistom Billyjem Talbotom in bobnarjem Ralphom Molino ‒, s katerimi so posneli nekaj kultnih plošč, kot sta Zuma in Broken Arrow.

Sicer pa je Neil Young v tem času dodal še en nastop k že napovedanemu koncertu, ki bo 15. maja v gledališču kraljice Elizabete v Vancouvru. Tam bo nastopil tudi večer prej, na obeh koncertih pa bo odigral nekaj pesmi Elvisa Costella. "Elvisove pesmi in njegova zgodovina v glasbi so izjemni," je zapisal Young in napovedal "izjemna večera sporočilne glasbe za vse svoje oboževalce".

Kanadski pevec, kitarist in besedilopisec, rojen leta 1945 v Torontu, je glasbeno kariero začel v 60. letih. Preselil se je v Los Angeles in ustanovil skupino Buffalo Springfield, zatem se je odločil za samostojno pot. Vmes se je začasno pridružil trojici Crosby, Stills & Nash, na več samostojnih albumih pa ga je podprla zasedba Crazy Horse.