V glavnih vlogah nastopata Pia Zemljič in Jernej Šugman, ob njiju pa še Marko Mandić, Peter Musevski, Jana Zupančič, Petre Arsovski, Mojca Partljič in drugi. Foto: Vertigo
V glavnih vlogah nastopata Pia Zemljič in Jernej Šugman, ob njiju pa še Marko Mandić, Peter Musevski, Jana Zupančič, Petre Arsovski, Mojca Partljič in drugi. Foto: Vertigo
Nočno življenje
Film Nočno življenje, navdihnjen z afero Baričević, se dotika osnovnih vprašanj sodobne evropske družbe, kot so zaupanje, etika, hinavščina, korupcija in strah pred mediji. Foto: Vertigo

Njegov celovečerec Nočno življenje bo v okviru tekmovalnega programa pravkar potekajočega 51. filmskega festivala v Karlovih Varih doživel svetovno premiero. Gre za film, navdihnjen z afero Baričević, ki se dotika osnovnih vprašanj sodobne evropske družbe, kot so zaupanje, etika, hinavščina, korupcija in strah pred mediji.

"Ker ljudje grizemo huje kot psi"
Avtor filma je povedal še, da film ne ponuja enostavnih rešitev. Govori o tem, kako so naša življenja krhka in kako je vse povezano. "Govori o tem, da živimo v družbi, kjer se nikoli nič ne razjasni. Govori tudi o tem, da se nekaterih ran ne da zaceliti. Ker ljudje grizemo huje kot psi.

Film bodo predstavili tudi na dopoldanski novinarski projekciji in novinarski konferenci, na kateri bodo poleg režiserja sodelovali glavna igralca Pia Zemljič in Jernej Šugman ter producent Danijel Hočevar. Ob njiju nastopajo še Marko Mandić, Peter Musevski, Jana Zupančič, Petre Arsovski, Mojca Partljič in drugi.

Filmska ekipa se bo zvečer sprehodila po rdeči preprogi in se pred projekcijo predstavila občinstvu v veliki dvorani, ki sprejme skoraj 1.200 gledalcev.

Iz Karlovih Varov v Motovun
Uvrstitev novega Kozoletovega filma v tekmovalni program festivala v Karlovih Varih je pomemben uspeh tako za film kot za slovensko kinematografijo, saj spada med najpomembnejše filmske festivale na svetu.

Festivalsko dogajanje se je začelo v petek, s podelitvijo nagrad se bo sklenilo 9. julija. Kozoletov celovečerec bo v nadaljevanju med drugim prikazan tudi na festivalu v Motovunu na Hrvaškem.


Napovednik filma Nočno življenje: