V Dune: 2. del Paul Atreides (Timothée Chalamet) združi moči s Fremeni, da bi maščeval svojo družino. Foto: IMDb
V Dune: 2. del Paul Atreides (Timothée Chalamet) združi moči s Fremeni, da bi maščeval svojo družino. Foto: IMDb
Austin Butler v drugem delu peščenega planeta upodablja psihotičnega Harkonnena Feyda-Rautha. Foto: IMDb
Austin Butler v drugem delu peščenega planeta upodablja psihotičnega Harkonnena Feyda-Rautha. Foto: IMDb

V njem Timothée Chalamet, ki se na velike zaslone vrača z Zendayo, tej obljubi, da jo bo ljubil za zmeraj. "Vidim vse mogoče prihodnosti naenkrat in v toliko prihodnostih naši sovražniki prevladajo," ji pove. "Ampak vidim pot," doda. "Dokler boš ostal to, kar si, me ne boš nikoli izgubil," odvrne ona.

V drugem delu filma se zvezdniški zasedbi, v kateri so še Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Charlotte Rampling in Javier Bardem, pridružijo Florence Pugh, ki igra princeso Irulan Corrino, Austin Butler, ki upodablja psihotičnega Harkonnena Feyda-Rautha, Christopher Walken v vlogi Shaddam IV in Léa Seydoux kot Lady Margot.

Dune Franka Herberta, po katerem je film posnet, predstavlja zaradi svojih duhovnih, ekoloških in protikolonialističnih tematik enega najslavnejših znanstvenofantastičnih romanov vseh časov, pripoveduje pa zgodbo o Paulu Atreidesu, briljantnem in nadarjenem mladeniču, ki mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in svojemu ljudstvu.

Medtem ko se prvi film osredotoča na prikaz zgodovine in načina delovanja planeta Dune, se zgodba konča v pričakovanju nadaljevanja, ko se Paul Atreides (Timothée Chalamet) in njegova mati, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), pridružita Fremenom v njihovem boju za mir na Arrakisu.

Sorodna novica Drugi del filma Dune: peščeni planet bo mogoče videti šele v letu 2024

V Dune: 2. del Paul Atreides združi moči s Fremeni, da bi maščeval svojo družino. Film spremlja njegov vzpon na oblast in upor proti cesarju Shaddamu IV, med katerim Paul prevzame fremensko ime Muad'Dib, ki predstavlja vzdržljivo puščavsko miš, ki jo Paul in njegova mati srečata na poti k Fremenom. Nadaljevanje bo predstavilo princeso Irulan (Florence Pugh), najstarejšo hčer cesarja in Anirul, še eno izmed članic skrivnostnega matriarhalnega reda Bene Gesserit, ki mu pripada tudi Lady Jessica.

Režiser Denis Villeneuve je v nasprotju s prvim, "bolj kontemplativnim" filmom, ki mu je prislužil kar šest oskarjev, nadaljevanje označil za "akcijski, epski vojni film". Svetovna premiera je načrtovana za 1. marec.