Foto:
Foto:
Za predstavo so modernizirali Kästnerjevo besedilo.

Ker je besedilo za zgodbo, ki jo je Erich Kästner kot osnutek za filmski scenarija Velika skrivnost napisal že leta 1942, za današnji čas arhaično, so ga v Celju precej priredili. Po zaslugi dramaturginje predstave Tatjane Doma sta dvojčici, ki sta ju zaigrali Tina Gorenjak in Barbara Vidovič, zelo razigrana dekliča, svoje pa k modernosti prispevata tudi glasba in vizualni efekti. Vlogo mame je odigrala Lučka Počkaj, Tarek Rashid pa je nastopil kot oče.

Težko je uspešno uprizoriti literarno delo
Predstavo je režirala Ivana Djilas, ki je pred premiero opozorila, da je literano delo zelo težko uspešno prestaviti na oder, kljub temu pa je upala, da bodo gledalci nad predstavo navdušeni tako, kot so nad postavitvijo prav tako literarne predloge Ronja, razbojniška hči. Predstava je bila ne Pikinem festivalu v velenju tudi nagrajena z zlato piko.

Uspešna zarota
Čeprav so potek zgodbe delno spremenili, pa okostje dramske postavitve ostaja zvesto literarni predlogi. Dvojčici Luiza in Lota, od katerih ena živi pri očetu, druga pa pri mami, druga za drugo pa sploh ne vesta, se srečata v poletnem taboru. Ko ugotovita, da sta sestri dvojčici, zamenjata obleki, frizuri in starša, vse z namenom, da spoznata še drugega straša in združita družino. To jima na koncu tudi uspe, saj starša spoznata, da ima družina prednost pred kariero in da je življenje v dvoje lažje od samskega.

Dvojčicama v pomoč ali napoto
V predstavi nastopajo tudi Manca Ogorevc kot očetova ljubica, Rastko Krošl kot vzgojitelj in doktor Strobl, Tjaša Železnik kot učiteljica in Barbara Medvešek v vlogi Trudi.