Predstava preigrava različne opcije igre, ustvarjanja glasbe, razumevanja gledališča. Foto: Sunčan Stone
Predstava preigrava različne opcije igre, ustvarjanja glasbe, razumevanja gledališča. Foto: Sunčan Stone

V predstavi nastopajo igralca Rok Vihar in Maruša Kink ter mašin k. g. Po Čehovih besedah so pri ustvarjanju predstave začeli oprijemljivo bazo, nato so konkretne stvari zamenjali za metafore, te pa podali igralcema, kot bi jima vrgli kost, ki jo sama oblikujeta. Te metafore skušajo zdaj sestaviti nazaj v realno zgodbo. Zanimivo poteka predstava brez elektrike, na odru pa so funkcijo dali izraznemu sredstvu na individualni ravni.
Režiser je idejo dobil iz zgodbe celjskih grofov, vendar je ta prerasla kljub temu, da protagonista ostajata Herman in Veronika, čeprav ne več Herman Celjski in Veronika Deseniška. Izvršna producentka Mija Špiler iz Zavoda Margareta Schwarzwald pravi, da se je režiser predstave lotil z veliko mero drznosti in inovativnosti. "To je projekt, ki lahko obstaja le v Gleju," je dodala na predstavitvi razstave. Scenograf predstave je Marko Turkuš, kostumografka Branka Pavlič, avtor glasbe Branko Rožman.
Kako do brezplačnih vstopnic?
Ponovitve predstave bodo 8. decembra in 11., 12. in 13. januarja. Za sobotno ponovitev predstave v sodelovanju z Zavodom Margareta Schwarzwald podeljujemo tudi dve vstopnici. Po elektronski pošti nam pošljite odgovor na vprašanje Kakšen je bil naslov prve predstave, ki jo je Marko Čeh predstavil v Gleju?. Ne pozabite dopisati svojega imena in priimka ter telefonske številke. Med pravilnimi odgovori, ki bodo na naš naslov prispeli do petka, 7. 12., do 12.00, bomo izžrebali dobitnika dveh vstopnic za ponovitev predstave v soboto, 8. 12. ob 20.00 v Gledališču Glej.

Vstopnici dobi: Maja Pintar