Foto:
Foto:
Ex ponto si je letos ogledalo približno 2.500 gledalcev.

Dramo je napisal in režiral Matjaž Zupančič, nastala pa je v koprodukciji ljubljanske Drame in Kulturnega društva B-51. Hodnik je bil po mnenju občinstva, ki mu je prisodilo oceno 4.54, najboljši v konkurenci devetih predstav. Na stopničke za zmagovalce sta se uvrstili še poljska predstava Kronike, žalostinka režiserja Grzegorza Brala, in hrvaška predstava Jazz režiserja Ivice Buljana.

Letos precej več zanimanja
Enajsto izvedbo Ex ponta, ki jo je pripravilo Kulturno društvo B-51, si je med 15. in 27. septembrom ogledalo približno 2.500 obiskovalcev, kar je približno 900 več kot lani. Naslednje leto jih bodo še več poskušali privabiti s predstavami, katerih rdeča nit bo življenje brez meja in raziskovanje ločnice med igralcem in živaljo.

Več sponzorjev, nove nagrade
Za prihodnje leto si direktor festivala Damir Domitrovič Kos želi k sodelovanju privabiti katero od medijskih hiš, saj bi tovrstno sodelovanje omogočilo ustanovitev še kakšne nagrade. Kos pa upa tudi na večje razumevanje ljubljanske občine, ki bi to dokazala predvsem z več finančnimi sredstvi.

Direktor festivala je na današnji novinarski konferenci namreč spomnil na mestne oblasti v Zagrebu, Beogradu in Sarajevu, ki precej izdatneje podpirajo tovrstne festivale v tamkajšnjih mestih. Letošnji Ex ponto je uspel s pomočjo ministrstva za kulturo, ki je prispevalo 8,4 milijona tolarjev, medtem ko je ljubljanska občina primaknila le 5,5 milijona tolarjev k proračunu festivala, ki je znašal 35 milijonov tolarjev.