'Revolucionarna komedija z blagoslovom' so Poslednji terminal označili ustvarjalci. Foto: Gledališče Koper
'Revolucionarna komedija z blagoslovom' so Poslednji terminal označili ustvarjalci. Foto: Gledališče Koper

predstavlja zadnjo avanturo zamejskega tržaškega rojaka Stanka Škerjanca - Scherianija, večnega idealista in upornika, sicer pa lastnika tržaškega lokalnega Radia Juriš.

Po čudnem naključju se na sedežu njegove radijske postaje znajde papež Celestin VI. in tam tudi z navdušenjem ostane. Seveda je ves svet prepričan, da gre za ugrabitev. Zapletom pa seveda zaradi nastale situacije ni videti ne konca ne kraja.

Za sodelovanje v nagradni igri nam pišite na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si in v sporočilu odgovorite na vprašanje:
Kateri od igralcev je soavtor dramskega besedila za Poslednji terminal?

Papež Celestin v vlogi Gojmirja Lešnjaka - Gojca spominja na novega papeža Frančiška, ki s svojo dobrohotnostjo ter Gojčevo dodelano igralsko mojstrovino spravi gledalca v solze smeha. Odlična satira, odlična komedija in neponovljiva igralska dvojica, obljublja ekipa Gledališča Koper, ki je pripravilo dogodek.

"Novo dramsko besedilo Tamare Matevc in Borisa Kobala v mojstrski interpretaciji Gojmirja Lešnjaka - Gojca in Borisa Kobala ter v režiji Sama M. Strelca polno zaživi in učinkuje ne le kot ironična, ampak tudi kot osvežujoča, blažilna, zdravilna in navsezadnje izzivalna beseda za vse tiste, ki jim ni vseeno, kaj nam ponuja današnji svet norosti," so še zapisali ustvarjalci.

MMC podeljuje štiri vstopnice za predstavo Poslednji terminal, ki jo bodo v Klubu Cankarjevega doma uprizorili v soboto, 23. novembra, ob 20.00. Sledilo bo več ponovitev, termine najdete na spletni strani CD-ja.