Živa kompozicija, ki jo je zasnovala Katja Legin, bo zaživela na odru Katedrale Kina Šiška, na spletu pa jo bo mogoče spremljati v živo. Foto: Kino Šiška/Facebook
Živa kompozicija, ki jo je zasnovala Katja Legin, bo zaživela na odru Katedrale Kina Šiška, na spletu pa jo bo mogoče spremljati v živo. Foto: Kino Šiška/Facebook

Tako je avtorica projekta Katja Legin, sicer performerka in koreografinja, k sodelovanju povabila več umetnikov: gledališko režiserko Nino Rajić Kranjac, ki je dejavna tudi na glasbenem področju, dramaturginjo, gledališko kritičarko in teatrologinjo Zalo Dobovšek, scenografa Branka Hojnika, plesalca Jurija Konjarja in glasbenika Tomaža Groma. Umetniško svetovanje so zaupali Tomiju Janežiču in tako se je začel porajati projekt Zavezano.

Spletni prenos žive kompozicije Zavezano
lahko spremljate drevi od 21.30
na YouTube kanalu Kina Šiška.

Privlačnost osebnih izkušenj ustvarjalcev
Naslednji korak so bili pogovori o potencialu plesne oziroma nasploh odrske improvizacije, nato pa je avtorica projekta sodelujočim predlagala, da vsak od njih pripravi kratko kompozicijo, ki na umetniški način artikulira njihova trenutna zanimanja. Sledila je ugotovitev, da so jo pritegnili predvsem tisti deli, v katerih so govorili o svojih življenjskih zgodbah.

Zgodba, ki se bo dokončno zavezala na odru
Skupaj so razmišljali o naslovu in najavnem besedilu “– o tem, kar zdaj pišem in kar ti zdaj bereš. In ker si tukaj zdaj, te lahko povabim, da se vključiš v stream 7. decembra, ko se bo tale zgodba zavezala. Takrat bom povedala, kaj so mi Nina, Zala, Branko, Jurij in Tomaž povedali. Pokazala bom fragmente/kompozicije, ki so jih ustvarili," je zapisala Katja Legin.