Farrah Fawcett je dolgo prikrivala bolezen, nazadnje je o boju z njo celo posnela dokumentarec. Foto: Reuters
Farrah Fawcett je dolgo prikrivala bolezen, nazadnje je o boju z njo celo posnela dokumentarec. Foto: Reuters
Farrah Fawcett
Farrah Fawcett je med zvezde izstrelila vloga v Charliejevih angelčkih. Foto: Reuters
Farrah Fawcett
Rumeni tisk je burno spremljal Farrahino razmerje z Ryanom O'Nealom. Foto: Reuters
Farrah Fawcett
Charliejevi angelčki dve desetletji kasneje Foto: Reuters
Farrah Fawcett
Pričesko Farrah Fawcett je v osemdesetih posnemalo na tisoče mladih žensk in deklet. Foto: Reuters

Farrah Fawcett je bila posebej v prvi polovici osemdesetih let ena največjih zvezd popkulture, katere slog oblačenja in pričesko je posnemalo na sto tisoče deklet in žensk. Teksaška lepotica, katere zaščitni znak so bili bujni kodri, se je sicer med televizijske zvezde prebila leta 1976, in sicer ko je zaigrala v TV-nanizanki Charliejevi angelčki. Čeprav je nastopila le v 29 epizodah - nekatere igralke so nanizale prek 100 nastopov -, jo imajo številni še danes za najbolj prepoznaven obraz serije, po kateri so pred nekaj leti posneli tudi dva celovečerna filma z Drew Barrymore, Lucy Liu in Cameron Diaz v glavnih vlogah.

9 milijonov je gledalo Farrahin boj
Za smrt Farrah Fawcett bi težko rekli, da je bila nepričakovana. Čeprav si je igralka prizadevala, da bi ponovni izbruh raka prikrila tako pred svojci kot tudi pred javnostjo, je ta že dolgo vedela, kako hudo bolna je Farrah. Šele pred nekaj meseci se je odločila tudi javno spregovoriti o svoji bolezni, prejšnji mesec pa so ameriške televizijske postaje MSNBC, Bravo in Oxygen predvajale tudi dokumentarec Farrah's Story (Farrahina zgodba), ki sta ga skupaj posneli Farrah in njena prijateljica Alana Stewart in v katerem je Farrah povedala zgodbo o svojem boju z boleznijo. Film si je ogledalo skoraj 9 milijonov Američanov.

Več denarja z rdečimi kopalkami kot s Charliejevimi angelčki
Farrah Fawcett se je na televizijo prebila prek nastopov v oglasih za zobno pasto, šampon za lase in nekatere druge izdelke. Na malem ekranu pa se je prvič pojavila kot gostujoča igralka v TV-seriji I Dream of Jeannie (Sanjam o Jeannie), in sicer v sezoni 1968/69. Na oglase oziroma na delo modela je potrebno opozoriti tudi, ko govorimo o naslednjih letih Farrahine kariere. Znano je namreč, da je Farrah v letih igranja v Charliejevih angelčkih več zaslužila s svojim plakatom v enodelnih rdečih kopalkah kot pa s honorarjem, ki ga je prejela za igro. Vloga pa je Farrah vendar prinesla naziv najbolj priljubljenega obraza v novem televizijskem šovu po izboru gledalcev. Tedaj je svoje mnenje o priljubljenosti nanizanke izrazila z naslednjimi besedami: "Ko smo se uvrstile na tretje mesto gledanosti, sem si mislila, da je to posledica naše dobre igre. Ko smo prišle na vrh, sem bila prepričana, da je to zato, ker nobena od nas ni nosila modrčka."

Nastopi na velikem platnu
Lepotici številni niso želeli priznati, da je tudi dobra igralka in prav zares je bilo odmevnih filmskih vlog v njeni karieri malo. Največji filmi, v katerih je nastopila, so bili Loganov beg (1976), Extremities (Skrajne meje, 1986), The Cannonball Run (Beg pred topovsko kroglo, 1981), Saturn 3 (1980), See You in the Morning (Vidiva se zjutraj, 1989) in Apostol (1997). Zadnjo vlogo je Farrah Fawcett odigrala v izredno slabo sprejetem filmu The Cookout (Na izletu, 2004) režiserja Lancea Rivere, med njenimi bolj odmevnimi nastopi v zadnjih letih pa je bilo gostovanje v humoristični seriji Raztresena Ally.

Da vendar zna igrati, je večkratna nominiranka za nagradi emmy in zlati globus, nenazadnje dokazala v več gledaliških produkcijah. Največ simpatij kritikov je osvojila z vlogo v drami Extremities, v kateri je nasledila Susan Sarandon. Vlogo ženske, ki se maščuje posiljevalci, ki jo skuša narediti za svojo novo žrtev, je Fawcettova kasneje ponovila v že zgoraj omenjenem filmu, sama pa jo je opisala kot "najbolj naporno, najbolj intenzivno, fizično zahtevno in čustveno izčrpavajočo vlogo".

Poroka ja ali ne
Farrah Fawcett je 'pridno polnila' tudi vrstice rumenega časopisja. Posebej zanimivo je bilo njeno razmerje z igralcem Ryanom O'Nealom, ki jo je nekaj dni pred smrtjo menda tudi prosil za roko. Časopisi so poročali, da je Farrah privolila v poroko, ali sta se poročila ali ne, pa se ne ve.