Profesor na oddelku za bibliotekarstvo, publicist in komentator Miha Kovač je velik poznavalec založništva. Foto: BoBo
Profesor na oddelku za bibliotekarstvo, publicist in komentator Miha Kovač je velik poznavalec založništva. Foto: BoBo

Upravni odbor Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici bo novega predsednika upravnega odbora sejma imenoval v najkrajšem možnem času, je v imenu Upravnega odbora 38. Slovenskega knjižnega sejma (SKS) sporočil Vladimir Kukavica.

Tudi letošnji SKS, ki se bo začel 22. novembra, bo potekal hibridno. Izvedba v živo na Gospodarskem razstavišču bo končana 27. novembra, na spletu pa bo trajal do 4. decembra.

Sorodna novica Sokurator predstavitve Slovenije v Frankfurtu bo Miha Kovač

V sokuratorstvu z Matthiasom Göritzem
Miha Kovač je kuratorstvo predstavitve Slovenije na mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu leta 2023 prevzel konec maja letos.

Na tem položaju je nadomestil literarnega zgodovinarja Igorja Grdino, ta pa je predhodno že nadomestil prevajalko in profesorico na prevajalskem oddelku ljubljanske Filozofske fakultete (FF) Amalijo Maček.

Sokurator slovenske predstavitve je tudi nemški pisatelj, pesnik, dramatik in prevajalec Matthias Göritz.

Bogate izkušnje z založništvom
Leta 1960 rojeni Kovač je poznavalec založništva, publicist in komentator ter od leta 2000 profesor na oddelku za bibliotekarstvo FF. Med letoma 1985 in 2000 je delal v različnih slovenskih knjižnih in časopisnih založbah, med drugim je bil odgovorni urednik Mladine ter glavni urednik v založbah DZS in Mladinska knjiga. Napisal je tudi več strokovnih monografij.