Proti večeru se sprehodite do Malega gradu, kjer bo 14 dni vladal Kamfest. Foto: www.kamfest.org
Proti večeru se sprehodite do Malega gradu, kjer bo 14 dni vladal Kamfest. Foto: www.kamfest.org
Alenka Godec
Alenka Godec se bo z Mestno godbo Kamnik predstavila 20. avgusta. Foto: RTV SLO
Teater Narobov
Teater Narobov je za Kamfest pripravil predsavo Kar hočete. Foto: KUD Franceta Prešerna

V nedeljo bo že četrtič vrata odprl festival Kamfest, ki bo obiskovalce privabljal do 25. avgusta. Najrazličnejši gostje se bodo predstavljali po že znanem sporedu. Ob 20.00 se bodo na glavni oder ob Malem gradu podali glasbeniki, ob 18.00 bodo prišli vsak dan na vrsto najmlajši obiskovalci, ki si bodo lahko ogledali gledališko predstavo. Ob 22.00 pa bo čas za intimnejše dogodke; zvrstili se bodo manjši koncerti, gledališke predstave in kino pod gradom.

S fotografijo in skulpturo
Tudi letos so organizatorji pripravili bogat spremljevalni program. V tega so vključili fotografijo, ki jo bo mogoče spremljati na treh razstavah. Prvo, postavitev del Foto kluba Kamnik, so v rovu pod gradom odprli že na predvečer festivala. 18. avgusta bodo v Samčevem prehodu odprli fotografsko razstavo Kamnik iz zraka, ob sklepom festivala pa bodo na vrtu kavarne Veronika na ogled postavili še najboljše fotografije tokratnega Kamfesta.

Dogodki z Dodano Vrednostjo
Na ogled bo tudi kiparska razstava sodobnega umetnika Jana Outrate z naslovom DRN - Dosedanje razprto in nadaljevanje, ki jo bodo 13. avgusta prav tako odprli v razstavišču Veronika. Ponovno pripravljajo Dogodke z Dodano Vrednostjo (DDV) z izposojo knjig, ki jo pripravljajo z Matično knjižnico Kamnik ter otroške delavnice, ki jih pripravljajo s Zavodom Mladinski center Kotlovnica Kamnik.

Festival seže preko meja
Organizatorji (Kulturno društvo Priden možic) festivala, katerega osrednji oder se nahaja na vrhu vzpetine na Malem gradu in se ga je zato prijelo ime Festival z razgledom, pričakujejo 15.000 obiskovalcev.

Glasbeno dogajanje bo odprl koncert Patetica, in čeprav nočejo organizatorji izpostavljati nobenega izvajalca, saj pravijo, da so vsi kakovostni, lahko med 14 nastopajočimi morda opozorimo na Vlada Kreslina in Beltinško bando, Alenko Godec, Brino, Bossa de novo in Janija Kovačiča, izvajalci pa prihajajo iz ZDA, Avstrije, Hrvaške in Češke.