"Odločil sem se prodati svoj sesalnik ... samo prah se je nabiral" (I decided to sell my Hoover... well it was just collecting dust.) je zmagovita enovrstičnica, ki je Timu Vinu po letu 2010 še drugič prinesla nagrado, s čimer je postal edini, ki je nagrado za najbolj smešno šalo prejel že dvakrat. Nagrado je pred sedmimi leti ustanovila televizijska oddaja Dave, da bi z njo nagradila najbolj smešne enovrstične šale.

"Lepo je videti več priznanih in novih komikov, ki so se letos uvrstili med najboljših deset," je povedal glavni menedžer Dava, ki jo predvajajo na britanski televiziji UKTV, Steve North. Britanski pisatelj, igralec in komik Tim Vine je svojo šalo povedal v stand-up komediji Tim Timinee Tim Timinee Tim Tim To You.

Drugo mesto je zasedel komik Masai Graham s šalo: "Napisal sem šalo o debelem jazbecu, ampak je nisem mogel stisniti v svoj set," tretje mesto pa je osvojil komik Mark Watson, ki je duhovičil takole: "Stric mi je zmeraj govoril, naj jih vedno pustim, da si želijo več. Zato je izgubil svojo službo pri prvi pomoči." Med deseterico je bila tudi šala Jasona Cooka: "Poročen sem deset let, odločitve nisem sprejel sedem."

Festival uprizoritvenih umetnosti Fringe ima že dolgo zgodovino, saj so ga prvič pripravili leta 1947. Obiskovalci so si lahko letos na 299 prizoriščih ogledali skoraj 3200 predstav. Prireditev, ki je od začetka avgusta potekala sočasno z mednarodnim edinburškim festivalom, se bo končala 25. avgusta.