Avtor najbolj inovativnega komentarja o prebrani knjigi bo prejel 1.000 knjig. Foto: MMC RTV SLO / A. J.
Avtor najbolj inovativnega komentarja o prebrani knjigi bo prejel 1.000 knjig. Foto: MMC RTV SLO / A. J.

Inštitut za raziskovanje inovativnih umetnosti pod okriljem Ljubljane - svetovne prestolnice knjige pripravlja nov projekt Romanje knjig. S pomočjo Ljubljančanov, pripravljenih podariti knjigo ali dve, bo inštitut organiziral akcijo 'romarskega branja', katerega končna postaja bo stanovanje, opremljeno s 1.000 knjigami. Vsi zainteresirani, se lahko s sporočilom s svojimi osebnimi podatki, poslanim na elektronski naslov iriu@iriu.eu, javite za sodelovanje v projektu.
V prvi polovici oktobra bo vse sodelujoče v poštnem nabiralniku pričakala knjiga, opremljena s šifro. Ko jo bo prejemnik prebral, bo moral vanjo zapisati kratek komentar na prebrano vsebino in jo podariti dalje, inštitutu pa bo posredoval podatke o šifri knjige in naslednjem imetniku. Avtor najbolj inovativnega komentarja bo prejel vse knjige iz projekta.
Romanje knjig je poleg projektov Mišolovka in Eno kepico slovenske poezije, prosim tretji projekt inštituta. Vsi se predstavljajo pod skupnim naslovom Literatura prečka tvojo pot. Namen projekta je spodbujanje neuhojenih literarnih poti predstavitve in posredovanja besede, da bi prispevali k nacionalni vzgoji in izobraževanju na področju literature s pomočjo eksperimentalno-inovativnih prijemov.