Na desetem festivalu je ustvarjalo 48 tujih in domačih umetnic in umetnikov v okviru 17 kulturnih ambasad.

Foto: Festival Krog umetnosti
Foto: Festival Krog umetnosti

Festival je v tednu dni ponudil več dogodkov in srečanj med lokalnim prebivalstvom, turističnimi ponudniki, vinarji, novinarji, kulturnimi ustanovami in veleposlaniki ter umetniki, so sporočili z Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda.

Na ogled do konca decembra
Letos je zaradi epidemije covida-19 neformalno odprtje razstave vseh nastalih likovnih del potekalo v zastekljenem paviljonu na gradu Dobrovo. Dela mednarodnih in slovenskih gostujočih umetnikov bodo na ogled do konca decembra 2021.

Od leta 2011, ko so na pobudo Etka Tutte in Klemna Bruna ob podpori poljskega častnega konzula Nedjana Brataševca in poljskega veleposlaništva odprli prvo kulturno ambasado na domačiji Uroša in Nejke Klinec v Plešivem, so v Goriških brdih in na širšem goriškem območju ustanovili še več kulturnih ambasad. V tem letu sta se dozdajšnjim 15 pridružili še dve novi kulturni ambasadi – Srbije in Romunije.

Foto: Festival Krog umetnosti
Foto: Festival Krog umetnosti

Krog umetnosti – Art Circle že deset let povezuje sodobne vizualne umetnike, kuratorje, umetnostne zgodovinarje, kulturne ustanove v tujini, ki predlagajo umetnike za sodelovanje pri tem projektu.

Mednarodni kulturni in umetniški utrip
Profesionalne umetnike povezujejo s kulturnimi ustanovami in veleposlaništvi njihovih držav ter s tem v regijo vnašajo mednarodni kulturni in umetniški utrip.

Zrasel je iz srečanj MMM Art Medane, ki so se začela na vinski domačiji Aleksa Klinca v Medani.

Mednarodni festival vizualnih umetnosti Krog umetnosti