Gre za akvarel francoskega umetnika Marca-Antoina Coulona, ki je narisal njene oči v modrikastih tonih.

Izkupiček od prodaje bo Melania namenila svoji dobrodelni pobudi Be Best (Bodi najboljši). "S ponosom predstavljam svoj novi NFT-podvig, ki predstavlja mojo strast do umetnosti in ki bo še naprej v pomoč otrokom prek moje pobude Be Best," je zapisala.

Delo bo dopolnjeno še z njenim avdioposnetkom oziroma "s sporočilom upanja", v katerem pove: "Moja vizija je: glejmo naprej z upanjem, močjo in pogumom."

Melanijino delo stane eno solano (okoli 150 dolarjev), gre za kriptovaluto, kot je eter, le da se lahko plačuje tudi s kreditno kartico.

Francoski umetnik Marc-Antoine Coulon, ki je delo narisal, je na Instagramu objavil, da je vesel in počaščen, da "v tej operaciji" sodeluje z gospo Melanijo Trump.

"Sodelovanje je potekalo na najboljši možni način, z umetniškim zaupanjem, veliko učinkovitostjo in razumevanjem z obeh strani. Projekt je bil jasno začrtan, njegovi cilji in dobrodelna nota pa so v skladu s samo motivacijo za nastanek tega projekta. To je tudi eden izmed razlogov, ki mi veliko pomeni," je zapisal.

A Melania se ne bo ustavila le pri tem projektu, ki bo na prodaj od 31. decembra letos.

Januarja sledijo trije novi izvodi "digitalne umetnosti, fizične umetnosti in unikatnega fizičnega dodatka".

Christie's: Smo vodilni pri prodaji NFT-jev

Da so NFT-ji kraljevali med epidemijo, ni treba posebej poudarjati. Dražbena hiša Christie's je sporočila, da je bil letošnji prodajni izkupiček 7,1 milijarde dolarjev, od tega 150 milijonov v obliki NFT-jev, samo 103 milijoni dolarjev pa s prodajo Picassovega dela Femme assise près d’une fenêtre (Marie-Therese).

Gre za tretji najvišji prodajni izkupiček dražbene hiše do zdaj in najvišji po letu 2015, a še vedno je korak za dražbeno hišo Sotheby's, ki je imela letošnji izkupiček 7,3 milijona dolarjev.

Alex Rotter, direktor umetniškega programa za leto 2020/2021, je s ponosom naznanil, da je Christie's "vodilna hiša na področju prodaje NFT-jev", s čimer je imel v mislih Beeplovo delo Everydays ali Vsakodnevje, ki je bilo marca letos prodano za 69,3 milijona dolarjev.

Hiša je skupno prodala več kot sto nezamenljivih žetonov v vrednosti 150 milijonov dolarjev. Povprečna starost kupcev je bila 42 let, ali kot je komentiral portal The Art Newspaper, "v svetu umetnosti zgolj otroci", kar 75 odstotkov kupcev letos pri Christie's pa je bilo novih.

Na splošno gledano, pa je bilo v vseh prodajnih kategorijah kar 35 odstotkov kupcev letos novih, 32 odstotkov je bilo milenijcev. Kljub porastu azijskega trga pa ameriški še vedno velja za najmočnejšega.