Topli pomladni dnevi vabijo k druženju, vendar strokovnjaki svarijo, da nevarnost širjenja epidemije novega koronavirusa še ni mimo. Foto: Pixabay
Topli pomladni dnevi vabijo k druženju, vendar strokovnjaki svarijo, da nevarnost širjenja epidemije novega koronavirusa še ni mimo. Foto: Pixabay

Poleg prepovedi zbiranja na igriščih, v parkih in v okolici javnih stavb drugi člen odredbe o dodatnih ukrepih v občini Polzela med drugim prepoveduje tudi zbiranje in zadrževanje na zasebnih vrtovih, v garažah ali kleteh.

"Možnost širjenja, možnost okužbe je tudi na takih lokacijah precejšnja, tudi zaradi tega smo zapisali to v naš odlok," pojasnjuje župan Jože Kužnik, ki dodaja, da se ljudje zavedajo resnosti položaja, resnosti možnosti okužbe in da so v veliki meri upoštevali vsa navodila.

Na Polzeli je gibanje omejno tudi na zasebnih površinah

Večina občanov ukrep podpira, le redkim se zdi pretiran, je za TV Slovenija poročala Barbara Štor. "Na prvem mestu je le varnost, zato se povsem strinjam s tem", "saj ne bomo umrli, če smo enkrat malo bolj doma in malo bolj zase", in "če se drži varnostna razdalja in se ljudje pač pazijo, se mi zdi to popolnoma brez smisla", so mimoidoči povedali naši novinarki.

Globa za kršilce odredbe znaša 500 evrov, za lastnika zasebnega zemljišča ali površine pa 2000 evrov.

Za spoštovanje odredbe skrbita medobčinsko redarstvo in policija skupaj s polzelsko civilno zaščito. A ker se župan zaveda, da ima pristojnosti za nadzor nad zbiranjem na zasebnih površinah le policija, ne pa tudi občina, v teh prazničnih dneh občane poziva, naj se vedejo odgovorno, naj spoštujejo predpise in naj se v času praznikov obiskov vzdržijo.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.