Direktor direkcije za infrastrukturo poudarja, da cestno omrežje na Koroškem ni v dobrem stanju. Foto: BoBo
Direktor direkcije za infrastrukturo poudarja, da cestno omrežje na Koroškem ni v dobrem stanju. Foto: BoBo
Obnova dotrajanih koroških cest še letos

Direktor direkcije Damir Topolko je ob tem ocenil, da so državne ceste na Koroškem v slabem stanju, zato bo direkcija letos namenila 10, prihodnje leto pa še 30 milijonov evrov za njihovo obnovo. Letni proračun za obnovo cest, ki ga ima direkcija na razpolago, je 200 milijonov evrov.

Še letos bo obnove deležen 1,5 kilometra dolg odsek med Poljano in Mežico ter 5,5 kilometra dolg odsek med Mežico in Črno na Koroškem. Obnova bi se morala začeti že lani, a se je zapletlo zaradi vloženih revizijskih postopkov pri izvajalcu.

Tretje gradbišče, ki ga bo direkcija še letos odprla v Mežiški dolini, je krajši, nekaj sto metrov dolg odsek ceste med rondojem pri Sparu na Prevaljah in rondojem pri gostilni Brančurnik. Lotili se bodo tudi rekonstrukcije 1,5 kilometra dolgega odseka ceste proti Kopam, ki vključuje obvozno cesto mimo turistične kmetije Plesnik.

Načrtovanih več preplastitev cest
Topolko se je s sodelavci prepričal, da je v izjemno slabem stanju tudi cesta med Poljano in mejnim prehodom Holmec. Direkcija jo bo popolnoma obnovila prihodnje leto.

Po navedbah direkcije za infrastrukturo letos in v letu 2018 načrtujejo tudi preplastitev več cest na Koroškem. Preplastili naj bi tako odsek ceste Ribnica–Brezno, Dravograd–Radlje, Trbonje–Vuhred, Otiški Vrh–Slovenj Gradec, Kotlje–Slovenj Gradec in Gornji Dolič–Velenje. V ta namen naj bi direkcija zagotovila 2,8 milijona evrov.

Obnova dotrajanih koroških cest še letos