Na celjski občini so potrdili, da je njihovo poslovanje z I-Rose lani nekdo prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije. Foto: BoBo
Na celjski občini so potrdili, da je njihovo poslovanje z I-Rose lani nekdo prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije. Foto: BoBo

Pri poslu s podjetjem I-Rose, ki je v lasti Janeza Koruna iz Jagoč pri Laškem, gre po mnenju prijavitelja za sum nepregledne porabe javnih sredstev pri naročanju informacijskih storitev, poroča časnik Delo.

Celjska občina od decembra leta 2010 z I-Rose sklepa pogodbe o informacijskih storitvah in opremi na podlagi zakona o javnem naročanju. Gre za postopke za oddajo naročil s pogajanji po predhodni objavi, vrednost naročila po omenjenem zakonu pa brez davka na dodano vrednost ne sme presegati 20.000 evrov.

Skupni posli občine z I-Rose, tako za opremo kot za storitve in po več pogodbah, pa naj bi v dveh letih in pol dosegli več kot 280.000 evrov.

Na celjski občini so za Delo potrdili, da je njihovo poslovanje z I-Rose lani nekdo prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije. Že pred tem pa so sami opravili notranjo revizijo in ta ni odkrila nepravilnosti. Tudi nadzorni odbor občine je bil, potem ko je pregledal postopke in pogodbe, ki jih je z I-Rose podpisal župan, enakega mnenja.

Za opravljanje storitev vzdrževanja sistemske programske opreme na strežniški in drugi informacijski infrastrukturi ter izdelave spletne strani so ponudbe dali I-Rose, Artes in Novita. Pogodbo za 19.399 evrov je celjska občina decembra leta 2010 podpisala z I-Rose in jo takrat tudi plačala.