Poleg plovil je na Bonaci pester izbor mobilnih hišic. Foto: Goran Rovan
Poleg plovil je na Bonaci pester izbor mobilnih hišic. Foto: Goran Rovan
Predstavljeni so tudi električni avtomobili, motorji in plovila. Foto: Goran Rovan

Bonaca je tudi edini sejem v regiji, na katerem se predstavljajo vsi pomembni proizvajalci vse popularnejših mobilnih hiš, poudarjajo organizatorji.

Poleg tega so na sejmu predstavljeni tudi najnovejši električni avtomobili, motorji, kolesa in plovila, organizirali pa bodo tudi forum e-mobilnosti in testne vožnje z vozili in plovili.

Bonaca je tako postala osrednji dogodek kampinga in karavaninga v jugovzhodnem delu Evrope, saj so proizvajalci in razstavljavci ta sejem prepoznali za svojega in mu ostali zvesti, prihajajo pa tudi novi, zatrjuje njen direktor Tadej Puntar. Tako so tudi letos ob boku domači Adrii na ogled nova počitniška vozila in prikolice pomembnejših proizvajalcev in njihovih zastopnikov.

V navtičnem delu so razstavljena plovila, ki so dejansko dopolnilo drugim panogam oziroma spadajo v nekoliko širšo dostopnost. Predstavljajo pa se tudi ponudniki čarterja, oblačil in obutve, opreme, servisa in marin.
Poleg številnih sejemskih premier se bodo do vključno nedelje zvrstile tudi številne vzporedne prireditve. Tako se v hali A predstavlja Slovenija brez meja. Gre za projekt, v katerem se to leto predstavlja Urad Vlade Republike Slovenije za zamejce in Slovence po svetu z gospodarskim 'showroomom', namenjenim povezovanju slovenskih podjetnikov s sosednjimi trgi.

Pripravili bodo še mednarodna srečanja, forume in bogat zabavno-kulturni program z množico sodelujočih podjetij, društev in posameznikov. Gibanje Kultura Natura prireja podelitev priznanj naša Slovenija projektom, ki so posebno zaznamovali preteklo leto. V navtičnem delu pa bosta potekali tudi prireditev Skipper leta in mednarodna podelitev nagrad Naj kamp Adria. Osrednji športni dogodek pa bo nedeljski Dnevnikov triatlon.

Svečano odprtje salona Bonaca 2014 je vodil Taiji Tokuhisa, zbrane pa so nagovorili tudi direktor sejma Tadej Puntar, župan občine Piran Peter Bossman in direktor Marine Portorož Miro Kraševec.
Organizatorji pričakujejo, da bo sejem v štirih dneh obiskalo vsaj toliko obiskovalcev kot lani, ko so jih našteli 15 tisoč. Ker pa se obeta lep in sončen konec tedna, pričakujejo, da bodo morda to število celo presegli.

Za MMC Goran Rovan