Černivčeva je odstopila tudi z mesta predsednice statutarno-pravne komisije mestnega sveta. Foto: BoBo
Černivčeva je odstopila tudi z mesta predsednice statutarno-pravne komisije mestnega sveta. Foto: BoBo

Černivčeva, bila je zadolžena za področje družbenih dejavnosti, po odstopu pa ostaja mestna svetnica, je kot razlog za odstop navedla predvsem pomanjkanje zaupanja znotraj županove ekipe. Po njenih besedah se je vseskozi zavedala dejstva, da gre za neizkušeno skupino z omejenimi znanji na področju upravljanja občine.

Kljub temu je bila prepričana, da lahko to pomanjkljivost nadomestijo, če bodo delovali kot ekipa, v kateri vsak posameznik prispeva tisto najboljše, česar je sposoben, odločitve pa bi po skrbnih tehtanjih sprejemali skupaj. A zaupanja znotraj skupine ni bilo, prav tako ne sodelovanja in izmenjavanja informacij, je poudarila.

Ob tem je vse prevečkrat ugotavljala, da imajo mediji ali občani več informacij o delovanju posameznikov iz županove ekipe kot podžupanja, priložnosti za poglobljen in iskren pogovor z županom pa je imela zelo malo. Njena opozorila so v veliki večini primerov naletela na gluha ušesa, ali pa so še poglabljala nezaupanje članov županove najožje ekipe, je še dodala dozdajšnja podžupanja.

Upa na sodelovanje pri sprejemanju proračuna
Mariborskega župana je odločitev presenetila, a jo razume, saj je zaupanje temelj sodelovanja. "Nad njeno odločitvijo sem presenečen tudi zato, ker je dejavno sodelovala pri pripravi proračuna, ki bo že januarja obravnavan na mestnem svetu. Zato je moje pričakovanje, da bo kot mestna svetnica tvorno sodelovala tudi pri njegovi predstavitvi in pozneje pri njegovem sprejetju," je Fištravec še dodal v kratkem odzivu.

Župana je tako po štirih svetnikih njegove liste zapustila še ena sodelavka, s katero pa po neuradnih informacijah že nekaj časa nista bila na isti valovni dolžini. Prva trenja naj bi se pojavila že v času imenovanja prejšnjega direktorja mestne uprave Bojana Babiča, s katerim je Černivčeva pogodbo podpisala med Fištravčevim službenim potovanjem na Kitajsko.