Bajec poudarja, da je Kranj postal spalno naselje. Foto: BoBo
Bajec poudarja, da je Kranj postal spalno naselje. Foto: BoBo

Bajec je prepričan, da je treba v Kranju marsikaj konkretno spremeniti. Njegova vizija je dvig kakovosti življenja vseh občanov, glavni cilji pa učinkovita občinska uprava, zaupanja vreden in pregleden sistem finančnega poslovanja občine, skrb za okolje, izboljšanje infrastrukture, celostna in trajnostno naravnana ureditev prometa ter preudarna socialna in stanovanjska politika.

57-letni Bajec je bil rojen v Kranju. Zaposlen je v Slovenskih železnicah, kjer vodi več kot 440 delavcev na področju logistike. Prepričan je, da je njegova prednost pred ostalimi županskimi kandidati v tem, da ni bil še nikoli v politični stranki in v politiki. Kandidaturo bo vložil kot neodvisni kandidat s podpisi volivcev, ki jih je že zbral dovolj, podpirajo pa ga tudi pomladne stranke. "Že dolgo v Kranju ni bilo koalicije sorodnih strank, tokrat pa je nastala v podporo neodvisnemu kandidatu. Stranke smo se odpovedale lastnim kandidatom, ker želimo stopiti skupaj, se povezati in Kranj zgraditi drugače," je izpostavil predsednik kranjskega mestnega odbora SDS-a Branko Grims.

V Kranju so kandidaturo za župana že napovedali tudi Matjaž Rakovec (SD), Barbara Gunčar (Stranka za enakomeren lokalni razvoj in podjetnost), Zoran Stevanović (podpisi volivcev), Iztok Purič (stranka Več za Kranj, SAB in Lista za razvoj Kranja) ter Robert Nograšek (LMŠ).