Golnik. Foto: BoBo
Golnik. Foto: BoBo

Na kranjski občini in v zdravstvenem domu so pričakovali izselitev diabetološke in antikoagulacijske ambulante najpozneje do sredine februarja, vendar pa je Klinika Golnik prosila za podaljšanje tega roka. Po neuspelem iskanju nadomestne lokacije v Kranju je potrebovala čas za preureditev prostorov za ambulanto v samem kompleksu bolnišnice na Golniku.

V kranjskem zdravstvenem domu čimprejšnjo izselitev te klinike želijo, ker bodo obnovili prostore in jih namenili za reševanje prostorske stiske ambulant družinske in otroške medicine.

Po nekaj nesoglasjih so vendarle našli skupni jezik. Na Kliniki Golnik so dogovora veseli. Kot so pojasnili za STA, hitijo z ureditvijo prostorov na Golniku, v katere bodo preselili diabetološko in antikoagulacijsko ambulanto. Urejajo tudi okolico in nameščajo table za lažjo orientacijo bolnikov, ki jih bodo o spremembi lokacije tudi obvestili.

Hkrati Klinika Golnik še naprej išče oziroma se dogovarja za nove prostore v Kranju, kjer bi bili kliniki Kranjčanom bolj dostopni. Lani so namreč v Kranju opravili 8736 obravnav sladkornih bolnikov, od katerih imata skoraj dve tretjini stalno bivališče v Kranju, v antikoagulacijski ambulanti pa je poskrbela za 7811 obravnav.