Požar je gostinski objekt popolnoma uničil, zato bodo zgradili novega. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Požar je gostinski objekt popolnoma uničil, zato bodo zgradili novega. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Materialna škoda v požaru gostilne Pod žičnico konec januarja 2017 je bila velika, a je družbi Velika planina le nekaj dni po požaru uspelo vzpostaviti sistem prodaje vozovnic in nemoteno obratovanje nihalke.

Zaradi varnosti in popolnega uničenja so se v družbi odločili objekt porušiti in naročili projektiranje novega. Izgradnjo novega objekta ob spodnji postaji nihalke na Veliko planino so projektanti ocenili na okoli 520.000 evrov, so sporočili iz družbe Velika planina in navedli, da trenutno potekajo aktivnosti za vložitev dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja.

V novem objektu bodo med drugim uredili prodajo vozovnic, urejeni bodo ločeni prostori za čakalnico, prav tako bodo v objektu prostori za gostinsko in turistično dejavnost.

Poleg novega objekta družbo letos čaka še nekaj večjih naložb. Marca in aprila načrtujejo menjavo napenjalne vrvi in zamenjavo sidrnih konusov na vlečni vrvi, prav tako načrtujejo obnovo kuhinje v gostišču Zeleni rob in prenovo sistema za prodajo vozovnic, ki bo omogočala tudi spletno prodajo.