Foto: Televizija Slovenija/Zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija/Zajem zaslona

Incident se je zgodil nekaj dni po tem, ko je upravno sodišče pritrdilo društvu Alpe Adria Green, da je lahko stranka v postopku za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za del kanala C0 med Črnučami in Brodom v Ljubljani in zadevo agenciji za okolje (Arso) vrnilo v ponovno odločanje.

Gradbena dela se medtem nadaljujejo, kar je na redni novinarski konferenci napovedal tudi ljubljanski župan Zoran Janković in dodal, da je odpiranje okoljevarstvenega soglasja na pravnomočno gradbeno dovoljenje "praktično neizvedljivo". Gradnja kanala bo po njegovih napovedih končana letos.

Lastniki zemljišč, ki gradnji nasprotujejo, so po poročanju Televizije Slovenija in spletnega portala 24ur.com najeli svojo varnostno službo, ki se je sprla z varnostno službo Mestne občine Ljubljana. Varnostniki lastnikov namreč niso dovolili gibanja po njihovih zemljiščih, je za omenjena medija povedal eden od lastnikov Marko Kosmač.

"Bilo je napeto. Gre za nespoštovanje," Kosmača povzema 24ur in dodaja, da je "zadevo že pet let nazaj podal na sodišče, a je še vedno na začetku".

Na Policijski upravi Ljubljana so za 24ur pojasnili, da so na gradbišče na pobudo varnostne službe napotili več policistov, ki so v zapisnik vnesli identitete prisotnih oseb, osumljenih kršitev po zakonu o zasebnem varovanju. "Drugih ukrepov policisti niso izvajali niti zaznali drugih kaznivih ravnanj ali kršitev," so dodali.

Nadaljevanje napetosti pri gradnji kanala C0