Zoran Janković se je ob vložitvi kandidature za župana Mestne občine Ljubljana in kandidature Liste Zorana Jankovića za ljubljanski mestni svet zahvalil občanom za overjene podpise podpore, ki jih je več, kot jih je bilo treba. Foto: BoBo
Zoran Janković se je ob vložitvi kandidature za župana Mestne občine Ljubljana in kandidature Liste Zorana Jankovića za ljubljanski mestni svet zahvalil občanom za overjene podpise podpore, ki jih je več, kot jih je bilo treba. Foto: BoBo

Zoran Janković se je ob vložitvi kandidature za župana Mestne občine Ljubljana in kandidature Liste Zorana Jankovića za ljubljanski mestni svet zahvalil občanom za overjene podpise podpore, ki jih je več, kot jih je bilo potrebnih.

Povedal je, da ne iščejo zavezništev z nobeno stranko ali listo, saj imajo zavezništvo z Ljubljančankami in Ljubljančani. "Odločili bodo volivci. Res je, da se javljajo novi kandidati. Vse jemljem resno, a nikogar se ne bojim," je ponovno zagotovil Janković.

Predvsem je hvaležen za podporo Listi Zorana Jankovića, brez katere po njegovem mnenju ne bi bilo razvoja Ljubljane. Napovedal je, da bo njihovo delo do zadnjega dne aktualnega mandata enako kot zadnja štiri leta oz. vseh 12 let in bodo vsak dan opravljali svoje dolžnosti.

Ob tem je poudaril, da so svetnice in svetniki njegove liste v preteklih mandatih sprejemali stališča na mestnih odborih, kjer ni bilo medijske pozornosti, takšno delo pa bodo nadaljevali. "Na eni strani imamo tiste, ki na novo kandidirajo in obljubljajo, kar menijo, da je treba narediti, na drugi strani pa stabilno Listo Zorana Jankovića in župana. Za nas govorijo opravljena dela," je prepričan Janković.

Prav zato po njegovem mnenju ne potrebuje programa in mu ni treba obljubljati, saj bodo nadaljevali dosedanje delo. "Naša pot je zelo jasna. Vse, kar naredimo, zagotavlja in dviguje kakovost življenja vsakemu prebivalcu Ljubljane," je dejal župan. Tako je med drugim spomnil tudi na začetek gradnje Cukrarne in odprtje skate parka pod Fabianijevim mostom.

Vse več kandidatov za župana
Kandidaturo za županski stolček v prestolnici je doslej napovedal še poslanec SDS-a in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar, ki ga bo podprl tudi NSi, za SMC bo kandidiral ljubljanski mestni svetnik in nekdanji poslanec Dragan Matić, kandidat stranke Dobra država pa bo Smiljan Mekicar. Stranka Naprej, Slovenija v boj za župansko mesto pošilja Mihaela Riharja, kandidat Zelenih Slovenije Andreja Čuša pa naj bi bil Mirko Brnič Jager. Omenjena stranka je za napovedano predstavitev županskega kandidata sicer prestavila.