Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na terenu je bilo spet nekaj občanov, ki so ovirali izvajanje gradbenih del na občinskem zemljišču, je na novinarski konferenci ljubljanskega župana Zorana Jankovića pojasnil novi direktor javnega podjetja Voka Snaga David Polutnik.

"Svojo pravico in lastnino bomo zaščitili," pa je poudaril župan Zoran Janković, ki pravi, da šest ali sedem ljudi ne more ustaviti projekta, ki je pomemben ne samo za Ljubljano, ampak tudi za Vodice in Medvode.

Janković je še dejal, da je upravno sodišče zavrglo tožbo 13 lastnikov zemljišč zoper MOL. "Trinajst lastnikov nas je na upravnem sodišču tožilo, češ da nismo prav razglasili javnega dobra. Njihova tožba je bila zavržena, imajo sicer čas za pritožbo, a to pomeni, da lahko delamo naprej," je dejal in dodal, da so na terenu zagradili nadaljnjih 285 metrov za nadaljevanje gradnje, ki bo, kot je napovedal Polutnik, skladno s terminskim načrtom končana do konca leta. "Do tedaj so odobrena evropska sredstva in naredili bomo vse, da bo kanal končan," je poudaril.

Polutnik je na položaju direktorja podjetja Voka Snaga nasledil Krištofa Mlakarja, ki se je presedel na čelo Javnega holdinga Ljubljana. Polutnika, ki je doslej vodil občinski oddelek za gospodarske dejavnosti in promet, pa je na položaju nasledila Maja Žitnik. Vsi trije so se predstavili na tokratni novinarski konferenci.