Foto: BoBo
Foto: BoBo

Začeli so graditi tudi stanovanjsko sosesko Rakova Jelša II s 156 stanovanji, ki naj bi jo končali v letu 2022, so sporočili s stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (MOL).

Stanovanja na Rakovi Jelši bodo neprofitna, piše na spletni strani občine Ljubljana. Poleg njih nameravajo še letos začeti tudi rekonstrukcijska dela za zagotovitev petih stanovanj na Celovški.

Prihodnje leto bodo predvidoma začeli graditi stanovanjsko sosesko Jesihov štradon s 44 stanovanji in sosesko Litijska Pesarska. Ta bo imela 95 neprofitnih stanovanj, od tega bosta dve stanovanjski enoti namenjeni sobivanju starejših.

Poleg stanovanj bodo zgradili podzemno garažo, zunanjo ureditev ter prometno in komunalno infrastrukturo. V pritličju enega od objektov pa bo skupnostni prostor z minikuhinjo in sanitarijami, ki bodo namenjene druženju stanovalcev, so zapisali na spletni strani MOL-a.

S stanovanjskega sklada so še sporočili, da so poleg naštetih projektov trenutno v zaključnih fazah dogovarjanja za odkup 88 stanovanj v Zeleni jami, ki se bodo predvidoma začela graditi v letu 2020.