Generalni direktor UKC-ja Maribor Vojko Flis zatrjuje, da poteka kriminalistična preiskava zoper enega od zaposlenih. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Generalni direktor UKC-ja Maribor Vojko Flis zatrjuje, da poteka kriminalistična preiskava zoper enega od zaposlenih. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Pretekli teden je TV Slovenija poročala o treh zaposlenih v UKC-ju Maribor, nad katerimi naj bi vodstvo izvajalo domnevni mobing. Direktor zavoda Vojko Flis je očitke zavrnil in povedal, da proti enemu izmed njih poteka kriminalistična preiskava. Iz skladišča naj bi namreč po poročanju portala Necenzurirano izginila večja količina medicinskih pripomočkov in opreme. Policija nam tega ni potrdila.

Sorodna novica Očitki o šikaniranju in mobingu v mariborskem kliničnem centru

Po poročanju o domnevnih nepravilnostih, na katere so opozarjali trije zaposleni v mariborskem kliničnem centru, posledično pa naj bi se nad njimi začel izvajati mobing, se je v ustanovi razvil pravi vihar.

Najprej so novinarki v UKC-ju še enkrat zatrdili, da navedbe o mobingu ostro zanikajo in dodali, da proti enemu od omenjenih treh poteka kriminalistična preiskava. Da gre za nekdanjega vodjo enega izmed skladišč Mateja Španingerja, je v ponedeljek poročal portal Necenzurirano, preiskovali pa naj bi ga zaradi izginotja večje količine medicinskih pripomočkov in opreme.

Španingerja je TV Slovenija prosila za pojasnila pred kamero, a kot pravi, z novinarji ne sme sodelovati. Vodstvo UKC-ja je danes namreč vse zaposlene znova opozorilo, da izjav za medije brez soglasja ne smejo dajati.

Navedbe kliničnega centra o kriminalistični preiskavi smo preverjali tudi na policiji, tam so to zanikali. Zapisali so, da do zdaj prijave suma tatvine materiala iz skladišč niso prejeli. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah pa so kriminalisti res obiskali UKC. Preverjali naj bi domnevno sporne najeme medicinskih aparatov, ki klinični center na koncu stanejo precej več kot nakup.

Od kod UKC-ju informacije, da kriminalisti preiskujejo Španingerja, smo vprašali vodstvo bolnišnice. A kot so zapisali v pisnem odgovoru, preiskav ne morejo komentirati.

Da artikli izginjajo iz skladišča tehničnega materiala, in sicer na način dopolnjevanja oddajnic, ko so te že zaključene in podpisane od odgovorne osebe, pa je direktorja opozoril zaposleni, sicer sorodstveno povezan s Španingerjem. Nato je bil premeščen v arhiv.