V tržišču so po svoje proslavili nekdanji dan mladosti. Foto: Goran Rovan
V tržišču so po svoje proslavili nekdanji dan mladosti. Foto: Goran Rovan

red klubskim prostorom, ki so ga ob železniški postaji v Tržišču uredili lani, jih je pozdravil tudi tovariš Tito.

Člani old timer kluba Hrast iz Tržišča so že preteklo leto ob nekdanjem dnevu mladosti pripravil svoj prvi panoramski rally. Lani niso imeli sreče z vremenom, zato so se letos odločili za krajšo pot, zgolj od Tržišča do Sevnice.

Pred klubskim prostorom jih je že pred zajtrkom obiskal maršal Tito, ki so mu letos tudi izročili štafeto. Njemu v čast pa so »mlajše« pionirke tudi zaplesale, zaigrala pa mu je tudi Sevniška godba. Po pozdravih Janeza Viranta, predsednika krajevne skupnosti Tržišče, ki v teh dneh praznuje svoj krajevni praznik in predstavnika občine Sevnica, so se potem odpravili do gasilskega doma v Tržišču, kjer so si ogledali razstavo in vajo gasilcev.

Potem so odšli na sevniški grad, kjer so jih pogostili člani Vinogradniškega društva Malkovec, seveda pa so si prenovljen grad in njegov park tudi ogledali. Nostalgično srečanje, na katerem so vseskozi obujali spomine, pa so končali na prireditvenem prostoru v Sevnici, kjer je potekalo državno tekmovanje mažoretk, potem pa še prvi Godbafest. To je bil mednarodni glasbeni dogodek, na katerem je poleg domačega pihalnega orkestra nastopilo še več godb iz sosednje Hrvaške in Avstrije.

Za MMC Goran Rovan