Dogovor o najemu infrastrukture je padel v vodo. Foto: Ana Svenšek
Dogovor o najemu infrastrukture je padel v vodo. Foto: Ana Svenšek


Poslovodstvo družbe je v pogajanjih ugotovilo, da kljub pred tedni podpisani predpogodbi in nakazani ari pogoji za sklenitev pogodbe o najemu niso izpolnjeni, je sporočil direktor Nipe Iztok Fras. Od najemne pogodbe s tem hčerinskim podjetjem občinskega komunalnega podjetja Nigrad so si v Športnem centru Pohorje (ŠC) obetali lažje poslovanje do prihoda novega lastnika. Podpisana bi morala biti že konec julija.

Športni center Pohorje je zaradi zadolženosti trenutno v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Da bi ga rešila pred stečajem, je mariborska občina izpogajala dogovor o najemu njegove infrastrukture. V imenu občine je na začetku julija podjetje Nipa sklenilo predpogodbo, šlo pa naj bi le za začasno rešitev, dokler ŠC Pohorje ne najde novega lastnika.

DUTB je konec julija objavil razpis za odprodajo terjatev celotne skupine v znesku 44,9 milijona evrov in bančnega lastniškega deleža v ŠC-ju. Rok za oddajo nezavezujočih ponudb je 1. september, po izvedbi skrbnega pregleda pa bo zavezujoče ponudbe mogoče oddati do 27. oktobra.

Na mariborski občini so napovedali, da bo neobvezujočo ponudbo za nakup Športnega centra Pohorje najverjetneje posredovala tudi Nipa, končna odločitev pa bo sprejeta po skrbnem pregledu podjetja.