Do leta 2018 namerava vlada dati 10 milijonov evrov za vzpostavitev poslovne cone. Foto: Pixabay
Do leta 2018 namerava vlada dati 10 milijonov evrov za vzpostavitev poslovne cone. Foto: Pixabay


Pred slabima dvema tednoma je vlada sprejela sklep, da bo občini Hoče - Slivnica do leta 2018 namenila 10 milijonov evrov za ureditev industrijsko-poslovne cone Hoče, v kateri naj bi svoj poslovni obrat uredilo tudi podjetje Magna.

Približno 100 hektarjev velika industrijsko-poslovna cona v občini Hoče - Slivnica je del državnega programa spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico. Zadnji korak k zagonu projekta pa je bila včerajšnja potrditev rebalansa občinskega proračuna. Odkupi se bodo vrstili v treh delih – letos skoraj v vrednosti 1,4 milijona evrov, prihodnje leto v vrednosti štirih milijonov evrov in v 2018 v vrednosti 4,6 milijona evrov.

Bo zgodba o uspehu?
Javna razgrnitev občinskega prostorskega načrta bo novembra. Sicer pa prizadevanje vlade in občine za vzpostavitev industrijske cone podpirajo skoraj vsi občinski svetniki. Svetnik in nekdanji župan Jožef Merkuš: "To lahko postane zgodba, ki bo imela izjemen uspeh in bo izjemno pozitivno vplivala tudi na počutje nas, ki smo že v pokoju."

Velik vlagatelj, govori se o Magni Steyr, ta je ne nazadnje pred nekaj tedni registrirala podjetje v Sloveniji, bi namreč lahko pomagal Podravju do novih delovnih mest, hkrati pa privabil tudi druge vlagatelje in k razvoju in povezovanju spodbudil obstoječe.