V Zasavju želijo obnoviti železniške postaje

Po prvih načrtih bi morala dela v Litiji že potekati, prav tako bi moral biti objavljen razpis za izvajalca del na postaji v Trbovljah, a nič od tega se še ni zgodilo.

Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Obnova bo, kot kaže, stekla pozneje, kot je bilo načrtovano. Župan občine Trbovlje Zoran Poznič pravi: "To v resnici pomeni za našo skupnost podaljševanje agonije, podaljševanje nemogočega stanja, v katerem smo ujeti že kar nekaj let."

Po prvotnih načrtih naj bi bil razpis za izvajalca del objavljen že to jesen, dela pa naj bi stekla v prihodnjem letu, a kot so nam odgovorili z direkcije, se projekt zamika: "Razpis za izvajalca del obnove železniške postaje Trbovlje v vrednosti nekaj več kot šest milijonov evrov bo predvidoma objavljen prihodnje leto, dela pa naj bi bila izvedena med letoma 2025 in 2026."

Poznič o tem dvomi: "Mene je strah, da je ta komunikacija direkcije mogoče zelo milostna, po mojih podatkih se projekt umika za najmanj dve leti."

Zakaj je nastal zamik pri izgradnji nadhoda in nove peronske infrastrukture na postaji v Trbovljah, nam z direkcije niso sporočili, a kot pravi župan, je ogromno infrastrukturnih projektov v Zasavju, ki so bili na neki način že dogovorjeni, zdaj ustavljenih.

To naj bi bila posledica sanacije avgustovskih poplav. Ob tem pa so z direkcije sporočili, da je za ureditev postaje v Litiji javno naročilo za izvedbo del že zunaj.