Projekt naj bi bil končan sredi septembra. Foto: BoBo
Projekt naj bi bil končan sredi septembra. Foto: BoBo

Kot so sporočili iz občine, bodo z ureditvijo doslej neurejenega parkirišča omogočili vse minimalne pogoje, ki jih tovrstna parkirišča zahtevajo.

Poleg več kot sto parkirnih mest za osebne avtomobile bodo z ureditvijo območja pridobili pet parkirnih mest za invalide, štiri parkirna in polnilna mesta za avtomobile na električni pogon, šest parkirnih niš za avtobuse, dve avtobusni postajališči za javni promet. Med drugim bodo tudi uredili odvodnjavanje, zasadili zelene površine ter postavili klopi in koše za smeti.

Parkirišče bo opremljeno tudi z javno razsvetljavo in videonadzorom, v spremljajočem objektu na jugozahodni strani parkirišča pa bodo infotočka, javne sanitarije, nadstrešnica za čakajoče potnike ter prostor za kolesa.

Država prispevala pol milijona
Na Mestni občini Ptuj so kot najugodnejšega ponudnika za izvedbo gradbeno-obrtniških del izbrali družbo Lesnina MG Oprema iz Ljubljane, občane pa ob začetku gradnje obveščajo, da v času del na parkirišču ne bo mogoče parkirati. Za vse uporabnike bo omogočeno parkiranje na nadomestnem urejenem parkirišču med obema mostovoma ob Dravi.

Mestna občina Ptuj je za dobrih 760.000 evrov vredno investicijo v projekt Park and Ride od ministrstva za infrastrukturo pridobila nekaj več kot pol milijona evrov namenskih nepovratnih sredstev, investicija pa naj bi bila končana do sredine septembra.