Nagrajenci občine s premierko Alenko Bratušek in županom Miranom Stankom. Foto: Goran Rovan
Nagrajenci občine s premierko Alenko Bratušek in županom Miranom Stankom. Foto: Goran Rovan
Tudi letos so pripravili druženje krajanov, ki so jih zabavali Čuki. Foto: Goran Rovan


Na slavnostni akademiji sta zbranim spregovorila tudi krški župan Miran Stanko in premierka Alenka Bratušek, ki je v svojem nagovoru med drugim poudarila, da se občina Krško po investicijah uvršča med najbolj ustvarjalne slovenske občine. Slavnostni govornik pa je bil prvi župan krške občine Danilo Siter, ki je spregovoril o človeških vrednotah, medsebojnih odnosih, zaupanju, ljubezni in spoštovanju. Poudaril je, da moramo tudi v teh kriznih časih drug drugemu dajati moč, da bomo krizo lažje prebrodili. V kulturnem programu so se predstavili Rajhenburški oktet in Glasbena šola Krško ter basist in sopranistka Janko Volčanšek in Mateja Arnež-Volčanšek.

Na akademiji, ki jo je vodila Bernarda Žarn, so podelili tudi deset občinskih priznanj. Tako sta Veliki znak občine Krško prejela Jože Pirc – Parketarstvo Pirc za življenjsko delo na področju gospodarskega razvoja in ob 50-letnici delovanja družinskega podjetja ter Kulturno društvo Svoboda Brestanica za dolgoletne uspehe in izjemne dosežke v kulturnem življenju občine. Znak občine pa so dobili: Danijela Zalokar za uspešno večletno delo v prostovoljstvu na različnih področjih družbenega življenja, podjetnik Dušan Arh za več kot 25 let obrtne dejavnosti in prispevek k razvoju elektrotehnike in Kmečka zadruga Krško ob 85-letnici zadružništva in vinogradništva v Posavju ter 20-letnici razvojnega delovanja in poslovanja zadruge. S priznanji pa so bili nagrajeni Osnovna šola Podbočje za predano delo pri vzgoji in izobraževanju otrok in dejavno oblikovanje družbenega življenja v domačem kraju, Roman Blatnik za prispevek k razvoju športa v občini in promocijo na tekmovanjih v tujini, gospodarska družba Elmont ob 20-letnici kadrovskega in poslovnega razvoja na področju elektroindustrije, Simfonični orkester Glasbene šole Krško ob 20-letnici predanega glasbenega ustvarjanja in umetniških dosežkov in ob 10-letnici uspešnega poslovanja, upoštevajoč več kot 20 let tradicije, družba Mlin Katić za inovativen in vzoren razvoj družinskega podjetja.

Tudi letos so pred kulturnim domom pripravili druženje krajanov, kjer so bili ti deležni številnih dobrot, ki so jih pripravili člani različnih društev iz vseh krajevnih skupnosti. Za zabavo, ki jo je le za nekaj časa prekinila obilna ploha, pa so poskrbeli Čuki, ki so razveselili tako najmlajše kot starejše.

Za MMC Goran Rovan