Na stadionu Matije Gubca so pripravili že 30. dirko za zlati znak občine Krško. Foto: Goran Rovan
Na stadionu Matije Gubca so pripravili že 30. dirko za zlati znak občine Krško. Foto: Goran Rovan
Zlati znak in pokal Franca Babiča je osvojil North Dakota iz Avstralije. Foto: Goran Rovan

Končni zmagovalec je po dvajsetih vožnjah na 378-metrskem ovalu prvič postal North Dakota iz Avstralije, ki je v glavni dirki za zlati znak Občine Krško osvojil 13 točk. Drugo mesto je osvojil Mariusz Fierlej iz Češke s točko manj, na najnižjo zmagovalno stopničko pa se je povzpel Joszef Tabaka iz Madžarske, ki je zbral 11 točk.

Slovenske barve so branili člani domačega kluba AMD Krško Žiga Radkovič, Matic Ivačič, Denis Štojs ter predstavnik AMTK Ljubljana Matic Voldrih. Najboljši med njimi je bil Štojs, ki je z 8 zbranimi točkami osvojil 8. mesto, tako da je nastopil tudi na polfinalni vožnji za pokal Franca Babiča. Kljub dobri vožnji v polfinalu, pa se ni uvrstil v finalno vožnjo. Za pokal Franca Babiča se je pred 2.500 gledalci pomerilo osem najboljših voznikov z dirke za zlati znak. Ti so odpeljali dve polfinalni in eno finalno vožnjo. In tudi to lovoriko si je suvereno privozil Avstralec North Dakota, ki je bil tokrat najboljši voznik večera.

Tokratno jubilejno dirko za zlati znak Občine Krško je vodstvo kluba skupaj z nastopajočimi vozniki in navijači posvetilo spominu na Matijo Duha, letos tragično umrlega člana njihovega kluba. S posebnim obeležjem in krajšim programom so se tako še enkrat spomnili neizpolnjenega talenta slovenskega spidveja, ki je svojo življenjsko pot končal na dirki v Argentini. V odmoru pa so se gledalcem predstavile tudi mažoretke Mažoretnega kluba Baton iz Krškega.

Rezultati: 30. dirka za zlati znak Občine Krško: 1. Dakota North (Avstralija) 13 točk, 2. Firlej Mariusz (Poljska) 12, 3. Joszef Tabaka (Madžarska) 11, 4. Marcin Jedrzejewski (Poljska) 11, 5. Jakub Jamrog (Poljska) 10, 6. Andrey Kudryashov (Rusija) 9, 7. Tomas Suchanek (Češka) 8, 8. Denis Štojs (Slovenija) 8, 9. Robert Lambert (Anglija) 8, 10. Hynek Štichauer (Češka) 8, 11. Matic Voldrih (Slovenija) 7, 12. Andry Kobrin (Ukrajina) 5, 13. Žiga Radkovič (Slovenija) 4, 14. Guglielmo Franchetti (Italija) 3, 15. Matic Ivačič (Slovenija) 2, 16. Žiga Kovačič (Slovenija) 1, 17. Santiago Martinez (Argentina) 0, 18. Jernej Pečnik (Slovenija) 0; za pokal Franca Babiča: 1. North, 2. Jamrog, 3. Kudryashov, 4. Mariusz.

Za MMC Goran Rovan