Park Tivoli bodo ekipe očistile ta teden, večina poti na Grajski grič pa je - z izjemo Študentske poti - že urejenih. Foto: BoBo
Park Tivoli bodo ekipe očistile ta teden, večina poti na Grajski grič pa je - z izjemo Študentske poti - že urejenih. Foto: BoBo

Ljubljansko občino čisti le osem skupin, po naštetih območjih pa pride na vrsto še območje Bežigrada. Park Tivoli bodo očistili še ta teden, večina poti na Grajski grič (razen Študentske poti) pa je že urejenih, je povedal David Polutnik, vodja občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet na MOL-u.

Škoda bo sanirana do sredine aprila, Grajski grič bo očiščen do maja, parkovni gozd pa do konca jeseni. Na novo bodo zasadili med 170 in 200 drevesi, ki bodo nadomestila tista, ki jih je žled popolnoma uničil. MOL hkrati odpravlja napake na javni razsvetljavi, do zdaj pa so opravili 80 odstotkov potrebnih del.

Polutnik je občane še pozval, naj spremljajo dela v svoji okolici in vejevje v času čiščenja odložijo na pločnik in javno površino, kjer jih bodo pobrale in odpeljale javne službe. Občani lahko vejevje v zbirne centre na Barju in Povšetovi ulici odpeljejo tudi sami, odložiti jih je mogoče tudi na odlagališčih podjetij Tisa in Hoja.

Ljubljanski župan Zoran Janković je dejal, da občina preverja tudi škodo, ki je zaradi poplav, ki so sledile žledu, nastala na okoli 15 stanovanjskih hišah. Dejal je, da bo občina predlagala, da lastniki stavb, ki imajo gradbeno dovoljenje, prejmejo enako pomoč kot ob poplavah leta 2010.

Janković je še dejal, da je škoda mnogo večja od ocene, ki znaša nekaj več kot milijon evrov, a je dodal, da bodo informacijo o njeni višini javnosti predstavili po koncu ocenjevanja in meritev.