Marinvest mora do septembra 2015 dokončati valobran 3, zgradili bodo tudi nov 170 metov dolg pomol, ki bo prinesel 180 dodatnih privezov. Foto: BoBo
Marinvest mora do septembra 2015 dokončati valobran 3, zgradili bodo tudi nov 170 metov dolg pomol, ki bo prinesel 180 dodatnih privezov. Foto: BoBo

Občina bo po pogodbi prejemala 240 tisoč evrov letno, Marinvest pa bo dokončal valobran in druge naložbe v pristaniško infrastrukturo. Zatem se marini verjetno obeta prodaja.

Galassi je po podpisu pojasnil: "To je normalno. Ko nekdo nekaj zgradi, je tisto vedno na prodaj. Če pride oseba, ki bo ponudila primerno ceno, bomo marino prodali." Po Galassijevih besedah zanimanje za nakup marine obstaja, vendar še ni prejel konkretne ponudbe. Marino ocenjuje na 25 milijonov evrov, njena vrednost pa bo z dokončanimi naložbami narasla za od tri do štiri milijone.
Župan Kolenc si v primeru prodaje želi lastnika, ki bo z občino dobro sodeloval. Zagotovil je: "V mediaciji, pri pogodbah, je bil ves čas ključen element 'kaj bi bilo, če bi bilo' oziroma 'kaj se bo zgodilo, če se bo zgodilo'. Mi smo v vsakem koraku maksimalno ščitili interes naših občanov in občine Izola."

Marinvest mora do septembra 2015 dokončati valobran 3, zgradili bodo tudi nov 170 metov dolg pomol, ki bo prinesel 180 dodatnih privezov. Nove priveze bodo gradili kljub podatku, da je že zdaj v marini 140 nezasedenih. Po besedah Galassija je to samo trenutek v gospodarski krizi, ki se bo s pozitivnim gospodarskim valom kmalu obrnil.

Nuša Pevc, Radio Koper