Kljub začetnim zapletom veliko pričakujejo tudi od napovedane letalske povezave z Italijo. Foto: Letališče Portorož
Kljub začetnim zapletom veliko pričakujejo tudi od napovedane letalske povezave z Italijo. Foto: Letališče Portorož

Po nekoliko slabših dosežkih v začetku leta se letalski promet na portoroškem letališču spet povečuje, pojasnjuje direktor Robert Krajnc: "Če pogledam zadnje praznike v Avstriji, Nemčiji, lahko povem, da smo imeli v dveh dneh 93 letal. Govorim samo o tujcih, s tem da smo imeli vmes 4 ure letališče zaprto, ker smo imeli prireditev. Temu moramo prišteti še slovenske goste, tako da smo bili zelo dobro obiskani."

Kljub začetnim zapletom veliko pričakujejo tudi od napovedane letalske povezave z Italijo. Predvideni so po trije poleti dvakrat na teden. »Dejstvo je, da italijanski 'tour operater', ki bi vozil te goste, pa ne samo iz Rima, temveč tudi iz Salerna in Catanie, vztraja pri tem poslu in praktično se nam tedensko oglaša in vztraja, da bo projekt stekel, a z zamudo," pojasnjuje Krajnc.

Zapleta se pri Agenciji za civilno letalstvo v Italiji. V Portorožu so pripravljeni, tako na več potnikov kot na sprejem 50-sedežnega letala. Portoroško letališče je nekoliko omejeno zaradi kratke pristajalne steze, in to je tudi eden od dejavnikov, ki povzroča težave z letalskimi prevozniki, ki si želijo polete v Portorož.

Prizadevanja za podaljšanje steze so prava agonija, pravi Krajnc in dodaja, da so od pobude za pripravo državnega prostorskega načrta minila več kot štiri leta, vmes pa se ni zgodilo skoraj nič.

Jasna Preskar, Radio Koper