"Najprej bi se morali starši s svojimi otroki pogovoriti in to urediti. Oni so najbolj odgovorni za njihova dejanja," je preprična dolgoletna vzgojiteljica Marina Trobec. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Napadeni deček nič več na OŠ Deskle

Šolska klop pretepenega dečka ostaja prazna. Tudi doma ga ni obiskal nihče - ne sošolci ne predstavniki šole …

V šoli smo hoteli vprašati - če in kaj so storili, da bi zaplet rešili, ali ga vsaj reševali. Ravnatelj pa nas je grobo zavrnil, češ da mu mediji delamo le škodo, nagnal nas je iz šole. Poklicali smo tudi starše drugih otrok, vpletenih v ta surov dogodek - tudi oni so se zavili v molk.

Psihoterapevt Miha Kramli ob tem opozarja: "Molk tukaj lahko govori samo o tem, da ni poguma, ni nekega načrta, kako razrešiti zadeve."

"Najprej bi se morali starši s svojimi otroki pogovoriti in to urediti. Oni so najbolj odgovorni za njihova dejanja," je prepričana dolgoletna vzgojiteljica Marina Trobec.

Na šoli predstavniki ministrstva opravljajo nadzor. Ko bo končan, bodo povedali kaj več. Šolska ministrica je v stiku z materjo pretepenega dečka, ki ji zatrjuje, da bodo zadevo rešili.
Fanta naj bi prešolali. Torej, žrtev umaknili ...

"Nasilje nikoli ne sme zmagati. In meni se to zdi napačna poteza!" je prepričan psihoterapevt Kramli.

V šoli in v kraju bi torej morali reševati zadevo, se naučiti strpnosti in spoštovanja. Strokovnjake imamo, naj torej pomagajo.

Napadeni deček nič več na OŠ Deskle