Protest je potekal mirno. Foto: Goran Rovan
Protest je potekal mirno. Foto: Goran Rovan
V Šentjerneju zahtevajo nižji komunalni prispevek

Pozivu na strani »Ciknu je« na Facebooku za že drugi šentjernejski protest se je odzvalo od tristo do štiristo občanov šentjernejske občine. Ti so pred občinsko stavbo zahtevali znižanje komunalnega prispevka ter odstop župana Franca Hudoklina in njegove koalicije, tako da bi opravili nove predčasne volitve.

Organizator protesta je bila civilna iniciativa. Protest je bil uperjen proti občinski oblasti, ki po mnenju protestnikov želi tudi s tem prispevkom zapolniti občinsko blagajno, ki so jo v zadnjih letih močno zadolžili. Povod za protest so bili visoki zneski za komunalni prispevek, za katerega se še vedno ne ve, kolikšen bo po novem. Kot je povedal Albert Pavlič, vodja svetniške skupine Alternativa, bodo v tem času vložili novo zahtevo za sklic izredne seje, na kateri želijo razveljaviti sporni odlok o odmeri komunalnega prispevka v občini Šentjernej.

Protest je potekal mirno in dostojanstveno. Na njem so zaigrali šentjernejski godbeniki, zapel je vinogradniški oktet, protestnikom pa so delili tudi kuhano vino. Seveda pa brez transparentov, ki so bili še zgovornejši kot organizatorji protesta, tudi tokrat ni šlo.

Za MMC Goran Rovan

V Šentjerneju zahtevajo nižji komunalni prispevek