Najverjetneje se bo najprej začelo urejanje pločnika na Belci in v Gozdu - Martuljku, kar bo tudi najdražji del obnov. Foto: BoBo
Najverjetneje se bo najprej začelo urejanje pločnika na Belci in v Gozdu - Martuljku, kar bo tudi najdražji del obnov. Foto: BoBo

"Za cesto proti Kranjski Gori vemo, da je v zelo slabem stanju. Nekaj je bilo lani že urejeno, letos bomo nadaljevali," je po koncu ogleda v Planici novinarjem dejal Gašperšič. Vrednost del bo znašala nekaj 100.000 evrov, saj bo šlo za preplastitev, je pojasnil.

Na območju Rateč bosta na novo urejena krožišče in kolesarska povezava do prizorišča v Planici. Tudi cena teh dveh gradenj bo znašala nekaj 100.000 evrov, je povedal minister in dodal, da se bodo natančne vrednosti pokazale na razpisih za izvajalce del.

Okoli 600.000 evrov bo morala dati občina
Vse omenjene projekte bodo predvidoma izvedli še letos. Če ne bo težav z razpisi, se bodo dela začela že spomladi. Najverjetneje pa se bo najprej začelo urejanje pločnika na Belci in v Gozdu - Martuljku, kar bo financirala kranjskogorska občina in bo stalo več kot 400.000 evrov.

Poleg tega je občina poskrbela za odkup zemljišč in izdelavo projekta za ureditev kolesarske povezave Rateče-Planica, kar je bilo vredno okoli 150.000 evrov. Skupaj bodo vsi projekti v cestno infrastrukturo občino letos predvidoma stali okoli 600.000 evrov.

Prav tako letos bodo poskušali urediti tudi kilometer dolg odsek do Korenskega sedla in odsek ceste na samem območju Kranjske Gore proti jezeru Jasna, kjer je letošnja zima pustila kar nekaj posledic. Po Gašperšičevih besedah je pomembno, da se načeti odseki čim prej obnovijo, saj bi bile v nasprotnem primeru pozneje potrebne obsežnejše prenove.