Policija je tujo krivdo za požar izključila. Foto: Cirila Sever
Policija je tujo krivdo za požar izključila. Foto: Cirila Sever

Zdaj so ostali brez vsega, na pomoč so jim priskočile humanitarne organizacije na čelu z Rdečim križem Slovenije, družina pa prosi za pomoč dobre ljudi.

Ognjeni zublji so v enem popoldnevu uničili vse, kar je družina ustvarjala več let. K sreči ni bil nihče poškodovan, je pa nastala ogromna gmotna škoda. ''Sedem let smo gradili hišo iz naravnih materialov – iz slame, lesa in gline, za strešno kritino smo izbrali lesene skodle. In na koncu smo ostali brez vsega,'' je skrušeno dejal lastnik Matej Šadl.

Pri gašenju je sodelovalo 50 gasilcev, ki so pred rdečim petelinom obvarovali sosednje hiše. Mlada družina pa je ostala brez novega doma. Marsikdo jim je že priskočil na pomoč, humanitarno zbiranje pomoči pa poteka pod okriljem območnega združenja Rdečega križa, pri katerem so za družino odprli poseben račun.

Račun Rdečega križa

Tekoči račun, na katerem se zbira pomoč za družino:
SI56 0234 0001 0419 250 SKLIC: SI 00 19102020-15
KODA NAMENA : OTHR
NAMEN: Požar Kroška

''Pomaga se jim lahko predvsem na ta način, da se na ta žiro račun nakažejo denarna sredstva, osnovne življenjske potrebščine imajo preskrbljene. Denar, ki se bo zbral na humanitarnem računu, bo porabljen strogo namensko,'' je povedal predsednik območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota. Precejšen strošek bo že rušenje hiše in odstranitev ruševin, zato bo tudi pri tem vsakršna pomoč več kot dobrodošla. Matej pa upa, da si bodo na pogorišču lahko čim prej ustvarili nov dom.

Akcija za nov dom