V Zasavju je močan veter povzročal težave. Foto: Pixabay
V Zasavju je močan veter povzročal težave. Foto: Pixabay

Veter je tako med drugim poškodoval streho planinskega doma na Mrzlici v občini Žalec in razkril streho Srednje tehniške šole v Trbovljah, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Kot so zapisali na spletni strani šole, bo zaradi poškodovane strehe šole v petek pouk potekal na daljavo za vse oddelke, ki imajo pouk na Šuštarjevi. Prav tako vse obiskovalce prosijo, da se zaradi varnosti ne zadržujejo v okolici stavbe.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo v četrtek zvečer in ponoči nekaj oblačnosti na zahodu države, drugod bo precej jasno. Zahodni veter bo oslabel, na severovzhodu pa bo prehodno zapihal okrepljen severni veter.

V petek bo sprva precej jasno, čez dan pa bo na zahodu in v osrednjem delu Slovenije občasno zmerno oblačno. Popoldne se bo znova krepil jugozahodnik, poročajo z Arsa.

Huda neurja z vetrom do 180 kilometrov na uro so sicer danes zajela Srednjo Evropo. Po zadnjih podatkih so zahtevala tri življenja na Poljskem in eno v Nemčiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.