V Kopru se je spet vnela
V Kopru se je spet vnela "plakatna vojna". Foto: BoBo
Koprski županski kandidat Gašpar Gašpar Mišič je prepričan, da za nagajanjem stoji župan Popovič. Foto: BoBo
Iz stranke Borisa Popoviča so sporočili, da so o dogodku izvedeli iz medijev in da zavračajo vse očitke. Foto: Dani Modrej
Predvolilna plakatna vojna v Kopru

Plakate županskega kandidata Gašparja Gašparja Mišiča so domnevno zaradi poškodb v neurju odstranili delavci komunalnega podjetja Marjetica. To so storili po navodilu direktorja Janija Bačiča, ki je tudi koprski podžupan. Mišič zato sumi, da je v ozadju predvolilno nagajanje koprskega župana Borisa Popoviča.

Županski kandidat Mišič je sredi tedna ostal brez avtobusne kampanje. Iz šestih svetlobnih vitrin na postajališčih od Šalare do Žusterne so izginili njegovi plakati. Sprva je mislil, da so bili na delu vandali. "Proti večeru sem prejel klic iz Kopra, da je bil storilec uslužbenec podjetja Marjetica Koper in da je dobil navodila od direktorja, ta pa verjetno še od nekoga. Poklical sem ga in vprašal, čemu je bilo to potrebno, priznal je, da je to naredil po navodilih nadrejenih," je pojasnil Mišič.

Zakaj je komunalno podjetje šarilo po tuji lastnini?
Odstranjene plakate je lastnik vitrin, podjetje Europlakat, včeraj večinoma že nadomestil z novimi, ostaja pa vprašanje, zakaj je komunalno podjetje šarilo po tuji lastnini. Direktor Marjetice in koprski podžupan Bačič nam je po telefonu povedal, da so po neurju dobili klic, da se je ena izmed svetlobnih omaric odprla. Ker bi to lahko bilo nevarno, je naročil, naj se odklopi elektrika.

"Izklop elektrike v eni omarici je eno, vlom v šest svetlobnih vitrin na različnih lokacijah pa je povsem nesprejemljiv," je še dodal Mišič.

Direktor Marjetice Bačič pravi, da so preventivno posegli v vseh deset vitrin in odstranili panele tudi z drugimi oglaševalskimi vsebinami. Zakaj niso raje poklicali lastnika vitrin, ni natančno pojasnil. Dopoldne je delavec Europlakata nameščal plakat Mišiča še v zadnjo vitrino in ob tem zatrdil, da so bile vitrine odprte na silo.

Navodilo iz koprske občine?
Prav zato Mišič sumi, da je navodilo o vdoru prišlo z najvišjega koprskega vrha. "Javnost si lahko misli, kdo čuti stisko ob pogledu na moje plakate v Kopru," je sklenil Mišič.

V mislih ima seveda svojega tekmeca, koprskega župana Popoviča. V njegovi stranki so nam odgovorili, da so o vdoru v vitrine izvedeli iz medijev, zavračajo pa vse očitke, da stojijo za tem dogodkom. Z zadevo se bo ukvarjala tudi policija. Europlakat je zaradi vloma in poškodovanja steklenega panoja že podal prijavo zoper neznanega storilca.

Predvolilna plakatna vojna v Kopru