Z izgradnjo tretje čistilne naprave občina Rogaška Slatina uspešno zaključuje projekt izgradnje čistilnih naprav. Foto: MMC RTV SLO/Jože Strniša
Z izgradnjo tretje čistilne naprave občina Rogaška Slatina uspešno zaključuje projekt izgradnje čistilnih naprav. Foto: MMC RTV SLO/Jože Strniša

Z nadgradnjo kanalizacijskega omrežja bodo v prihodnje nanjo lahko priključili še dvakratno število takojšnjih uporabnikov. Odprtje čistilne naprave v Kostrivnici pomeni pridobitev za prebivalce tega območja, kjer bodo po besedah župana Branka Kidriča od zdaj naprej lahko pravilno ravnali z odpadnimi vodami.

"Pravilno ravnanje z odpadnimi vodami je bistven element zagotavljanja boljših bivalnih razmer v okolju," je prepričan Kidrič, ki ob tem poudarja tudi to, da je občina čistilno napravo zgradila popolnoma iz lastnih sredstev, skupna vrednost naložbe pa znaša 385 tisoč evrov.

Nova čistilna naprava pomeni takojšnjo pridobitev za 20 do 25 gospodinjstev, prav tako pa bodo nanjo takoj priključili kostrivniško šolo, vrtec ter gasilski dom. "Načrtujemo dograditev oziroma razširitev kanalizacijskega sistema, kar pomeni, da bi v prihodnje omogočili še 25 gospodinjstvom, da se priključijo na kanalizacijski sistem in čistilno napravo", še pojasnjuje Kidrič.

Prav tako pomembno pa je to, da se z gradnjo kanalizacijskega sistema in možnostjo priključitve na čistilno napravo bistveno izboljšuje življenjsko okolje, prav tako pa se z novo pridobitvijo v Kostrivnici zagotavlja manjše onesnaževanje in obremenjevanje okolja.

Danijel Poslek, Radio Slovenija